Pokaż załącznik 284740
- - - Updated - - -
siema, sprawdź 3 od prawej u góry pin w tej kostce ( u mnie był wypalony i dmuchawa nie działała) . Nad pedałami w kabinie znajdziesz.
hej, mógłbyś dać większe foto bo z miniaturki nic nie widać, to jest w panelu bezpieczników po lewej stronie pod kierownicą?
ja niestety nadal walcze - dziś niestety ściągacz wycieraczek się poddał na jednej i musiałem przerwać procedure ściągania tego plastiku długiego (btw czy żeby ściągnąć maskę wystarczy odkecic 4 śruby ? po 2 po lewej i prawej).
moze ktos ma na sprzedaz uzywke wentylatora? (ew. sterownik klimy)
- - - Updated - - -
Cześć, mam ten sam problem z wentylatorem.
Początkowe objawy: pojawiał się komunikat o błędzie i prośbą o kontakt z serwisem, ale wystarczyło zgasić zapłon i ponownie włączyć, zawsze pomagało.
Teraz w najgorsze upały przestał reagować, komunikat wyskakiwał cały czas po każdym uruchomieniu.
Co ciekawe wyczytałem na forum, że niski stan czynnika może powodować takie objawy.
Pojechałem nabić klimatyzację. Na 600 mg miałem 580 mg. Czyli brak czynnika wyeliminowany.
Wczoraj podczas jazdy po około 40 minutach po komunikacie nagle dmuchawa odżyła.
Niestety tylko na czas pracy silnika. Po ponownym włączeniu zero dmuchawy.
Sprawdziłem bezpieczniki i przekaźniki, zostało nic tylko rozebrać podszybie i dostać się do dmuchawy i sprawdzić czy dostaje sygnał.
Nosiłem się nawet z zakupem https://allegro.pl/oferta/stn1170-elm327-v3-diagnoza-obd2-ms-can-ford-polski-7551505668 żeby przeskanować Klimę.
Mam jednak mieszane uczucia czy będzie się łączyć z klimą.
Jakieś pomysły?
- - - Updated - - -
Trochę tanio jak na nowy
Wolę stary zregenerować jeśli będzie taka potrzeba.
jak przestawało działać to czy mogłes sterowac kierunkiem nawiewów? u mnie najpierw siadło sterowanie nawiewami ale sam wentylator chodził, potem całkowicie przestał. Po rozebraniu widzę że nad wentylatorem jest taka plastikowa osłona a nad nią element klimatyzacji - rurki i takie łączenie - i tam najprawdopodobniej puścił czynnik, czy mógł rozlać się na wtyki do gniazda wiatraka i spowodować spięcie?
generalnie przymierzam się do wyjęcia wentyaltora od góry bez rozszczelniania układu ale czy jest to wykonalne? ile śrub tam jest? bo widzę 3 a nie wiem czy pod od dołu coś jeszcze trzyma