brak nawiewu - dziwne objawy

Pokaż załącznik 284740

- - - Updated - - -

siema, sprawdź 3 od prawej u góry pin w tej kostce ( u mnie był wypalony i dmuchawa nie działała) . Nad pedałami w kabinie znajdziesz.

Napisz, proszę która to jest kostaka lub dokładnie gdzie ją znajdę. Nad pedałami nie znalazłem kostki, znalazłem tylko te na zdjęciu które są obok pod skrzynką z bezpecznikami.IMG20220908160049.jpg

- - - Updated - - -

hej, mógłbyś dać większe foto bo z miniaturki nic nie widać, to jest w panelu bezpieczników po lewej stronie pod kierownicą?

ja niestety nadal walcze - dziś niestety ściągacz wycieraczek się poddał na jednej i musiałem przerwać procedure ściągania tego plastiku długiego (btw czy żeby ściągnąć maskę wystarczy odkecic 4 śruby ? po 2 po lewej i prawej).

moze ktos ma na sprzedaz uzywke wentylatora? (ew. sterownik klimy)

- - - Updated - - -

jak przestawało działać to czy mogłes sterowac kierunkiem nawiewów? u mnie najpierw siadło sterowanie nawiewami ale sam wentylator chodził, potem całkowicie przestał. Po rozebraniu widzę że nad wentylatorem jest taka plastikowa osłona a nad nią element klimatyzacji - rurki i takie łączenie - i tam najprawdopodobniej puścił czynnik, czy mógł rozlać się na wtyki do gniazda wiatraka i spowodować spięcie?

generalnie przymierzam się do wyjęcia wentyaltora od góry bez rozszczelniania układu ale czy jest to wykonalne? ile śrub tam jest? bo widzę 3 a nie wiem czy pod od dołu coś jeszcze trzyma

Cześć, u nie cały czas można sterować kierunkami nawiewów. Podczas włączenia zapłonu i gaszeniu również słychać jak klima sama zmienia ustawienia.

Cześć

Aktualizacja, problem rozwiązany.
Znalazłem nadpalony trzeci pin w kostce.
I tu bardzo duże podziękowania koledze [MENTION=75918]Krzychu30Wroc[/MENTION]. IMG20220910172859.jpg
Klima działa, nadmuch wieje.
Przy okazji znalazłem mokre wygłuszenie nad pedałami, czyli podszybie do rozebrania i uszczelnienia. Kolejna sobota zapowiada się ciekawie.

Zobacz czy to woda czy płyn jak płyn to nagrzewnica.
W mojej tak było.
pozdrawiam

Mam polifta.
U mnie kostka jest po lewej stronie pedałów, pod skrzynką z bezpiecznikami.

Czy w przedlift też tak jest, tego nie wiem.

Pozdro.

Amortyzatory
Powrót