Silnik dmuchawy w alfie - inne modele?

jerry46

Nowy
Auto
166, 1999, 2.0+lpg
Mam pytanie, czy wentylator dmuchawy w alfie 166 2.0 ts 1999r jest taki sam jak w jakis innych modelach alf mniej więcej z tego okresu? Czy ta cześc była uniwersalna czy też specyficzna dla tego modelu? Nie mogę znaleźc używki w rozsadnej cenie niestety

Z tego co kojarze to tylko do alfy 166 i fiata uno albo tipo z klimatyzcją pasował ten wentylator, więc trzeba szukać ze 166. Na allegro jest gościu co regeneruje za 450 zł, u mnie już drugi rok działa regenerowana.

Lancia miała podobny ale jeżeli zbudowany jalest tak samo jak w 156 to tylko łożyska co najczęściej się psuje to da się naprawić, tak samo jak szczotki. Co się dzieje z twoim?

Pasuje właśnie od uno i bodaj właśnie kappy.
Ale to nie zmienia postaci rzeczy że nie ma i nie będzie :) to jest deficytowy towar.
Nie uszkadzają się żadne łożyska tylko po prostu silnik się pali. A najczęściej to tranzystory. TO czy to jest do ogarnięcia przez elektryka od przewijania i napraw silników. I w zasadzie to jedyna słuszna droga bo używki wszystkie prędzej czy później padną. Zazwyczaj prędzej :)
a jak silnik przewiniesz i tranzystory zmienisz masz spokój na wieeeeele lat lub na zawsze.

Amortyzatory
Powrót