Zestaw głośników alfa romeo 166

Alferowicz

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166
Witam wszystkich
Panowie potrzebuje pomocy mianowicie chce wymienić głośniki w swoje alfie 166, na coś lepszego, możecie podesłać jakieś namiary który zestaw głośników by pasował? Patrzyłem w necie ale nawet nie wiem jaki rozmiar te głos Oki oryginalne mają jestem zielony w te sprawy. Proszę o pomoc

Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka

Które głośniki? W przednie drzwi idealnie pasują standardowe 160. Nawet z większą cewką wchodzą.
Masz DSP czy nie?

Tak przednie drzwi i tylne mam dsp ale chciałby wymienić na coś lepszego dwa przednie już trzeszczą mi

Czyli jak u mnie. Wystarczy wymiana przednich na jakieś "lepsze" dwudrożne odseparowane (ja mam focal pasują P&P) a woofery zregenerować (trudno o zamiennik). Z tylnych drzwi wywaliłem całkiem. Taki zestaw gra pięknie.

A maskownica? To te za 400 zł?

Ja mam dokładnie te.
https://www.ecaraudio.eu/focal-rse-...idbasu-165-mm-4-ohm-moc-rms-60-wat-p-772.html
Ale poszukaj sobie taniej bo to pierwsze lepsze co po obrazku znalazłem :)
Duże głośniki pasują idealnie, dedykowane maskownice są z metalowej siatki i jak sobie je umiejętnie podegniesz to też idealnie siedzą w drzwiach. Tweetery z kosmetyczną przeróbką wchodzą idealnie w miejsce fabrycznych. Da się je na kierowcę ukierunkować.
Do tego jak weoofery w półce dobrze grają to "będzie Pan zadowolony". Do konkursów pod remizą się to nie nadaje ale gra pięknie.

Amortyzatory
Powrót