woda przedostaje się do wnętrza

coachu

Aktywny
Auto
159
Cześć,

Ostatnio zauważyłem wodę na plastikach wewnętrznych znajdujących się przy drzwiach przednich lewych i prawych od strony nadkola.
W pierwszej chwili myślałem, że to skroplona woda ale jednak podczas deszczu gdzieś tam coś się przedostaje.
Pytanie skąd ?
Czy to może iść z podszybia ?
Miał ktoś podobny przypadek ?

Pozdrawiam

Polewaj wężem pod domem i namierz skąd to leci. Czy od strony szyby czołowej czy od strony drzwi. Może uszczelka któraś jest uszkodzona.

Temat jest taki, że woda nie leje się sama z siebie.
Np po opadach, zaczynam jazdę do przodu lub do tyłu i hamuję dość mocno, wtedy woda wlewa się po obu stronach w środku.
To tak wygląda jakby ta woda gdzieś tam zalegała w podszybiu ?

Pewnie stoi na podsufitce. Zdejmij ją (nawet opuść) i wtedy sprawdzaj polewając.

Podsufitka ?
Masz na myśli podszybie ?
I drugie pytanie, czy tam są otwory, które umożliwiają przedostawania się wody do wnętrza samochodu w okolicach dolnych narożników szyby ?

Podsufitka jest ..... pod sufitem :sarcastic:
otworów jako tako nie masz. Ale cieknąć może przez antenę na dachu, przez uszczelki, szybę.... sporo jest miejsc.

Aaa.
W ten deseń...
O tym nie pomyślałem...
Wprawdzie to było by dziwne bo pewnie woda kapała by z góry albo sama podsufitka była by mokra ale jest to jakaś sugestia.
Dzięki, przyjrzę się.

Podsufitka wcale nie musi być mokra. W innym aucie (z szyberdachem) leciało mi przez uszczelkę, na podsufitkę a potem po osłonie słupka i na podłogę pod nogami..... przy opuszczaniu podsufitki woda mi na łeb poleciała. Nic nie było widać. Tak więc w 166 może też jest taka hydrofobowa.
Tak czy siak żeby znaleźć wyciek trzeba zdjąć wszystkie osłony i wtedy polewać wodą. Bo inaczej to nie jest miarodajne. Może lecieć w innym miejscu, albo się gdzieś zbierać i wylatywać po przechyleniu.

Amortyzatory
Powrót