Problem z licznikiem

• Autor wątku Autor wątku schumi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

schumi

Guest
Witam
Drodzy koledzy w mojej Alfie mam jeden mam nadzieje mały problem, a polega on na tym ze jak jade zauzmy 120 to na liczniku mam 60 tak samo jest z dystansem na kazde 400 metrow licznik przeskakuje o 100. Identycznie sprawa wyglada na ICS nie wiem co jest grane bardzo prosze o pomoc.

witam,
sygnał prędkości i przebytej drogi dostarcza do licznika i ICS-u układ ABS.
Radzę podjechać do ASO na examiner niech sprawdzą przyczynę.
Może być uszkodzony układ ABS-u.
pozdrawiam

Koledzy napiszczie mi jeszcze czy jesli bede posiadal kabel i odpowiednie oprogramowanie to czy sam moge to sprawdzic.

Koledzy na kompie niby wszystko wyszlo OK a dzisija doszedl jeszcze jeden problem. Chodzi o to że wskazówka od obrotomierza ma tendencje do zawieszania się nie wiem czym to może być spowodowane wcześniej wszystko było OK, a do tego wszystkiego nie mrugają mi kierunki na desce.
Zastanawiam sie czy powodem takiego zachowania moze byc slabe aku lub za niski amperarz na aku.

A wiec tak dzisiaj jeszcze raz podlaczylem do kompa i jedyny blad jaki jest to P0404 nic wiecej nie ma. Blagam pomozcie.

Ostatnia edycja:
A wiec tak jesli chodzi o wskazanie poziomu paliwa winny byl czujnik w baku poprostu sie zawiesl i tyle, z temeratura silnika tez sie uporalem teraz wskazniczek ladnie dochodzi do okolo 83 stopni na desce i komp pokazuje to samo a winny byl termostat.

Pozostal mi jeszcze obrotomierz ktory chodzi skokami i potrafi sie czasami zaiweisc na poziomie 1500 obrotow i tu moje pytanie co moze byc powodem czegos takiego dodam jeszcze ze obrotomierz ma tendencje do skokowej zmiany swojego polozenia. Zastanawiam sie czy pomoze tak jak w 156 czyszczenie zegarow tak jak ktos to opisal na forum i tu moje pytanie jak zdemontowac wskazowki w zegarach i czy nie bedzie wiekszych jaj po ich ponownym montazu.

Zastanawiam sie jeszcze nad czy napewno jak juz ktos wspomnial predkosc do ICS i na licznik dostarcza uklad ABS i czy winowajca moze byc uszkodzony czujnik ABSu. Jutro jak mi sie uda to podlacze w domku kabelek i sprawdze dokladnie ABS.

Pozdrawiam
P.S. Jak bede mial troche czasu wrzuce jakies zdjecia.

witam
podpinam sie pod temat,dotyczy takze licznika.jezeli chce wymienic zegary na 'biale' czy prawda jest ze trzeba przegrac soft ze starego do nowego?
Czy poprostu przepinam i jest OK?

Nie ma tam żadnego softu, jedyna pamięć to stan licznika kilometrów, możesz przepiać i jeździć bez problemu.

Ja dalej walcze z licznikiem pozostal mi tylko predkosciomierz ktory pokazuje jak chce. Wymnielime pompe ABS ta ktora siedziala w acuie jak sie okazalo miala tylko ABS i TC a u mnie jest jeszcze ESP koszt nieduzy i na 100% sprawna. A kontrolki od recznego i ABS sie swieca caly czas juz nie wiem co robic. Pomozcie

Amortyzatory
Powrót