Witam. Odgrzewam temat. Mam wersję 3.0 Sportronic Progression (styczeń 2001) no i problem z tempomatem, który nie działa, a tak w ogóle to nie wiem czy go na pewno mam. Ale skoro mam bajery jak szyberdach i czujnik deszczu (też wadliwy...) to chyba powinienem tez mieć tempomat.
Manetka jest z włącznikiem, po przekręceniu zapłonu pojawia się zielona tarczka na 2 sekundy... i na tym koniec. Kręcenie + i - w czasie jazdy na autostradzie nic nie daje, za to FES pokazuje cruise control - unavailable, pozytywnie wypada jedynie test kontrolki, która w czasie testu pali się na zielono. Nie ma żadnej wiszącej, luźnej, białej kostki, włącznik/wyłącznik pod pedałem hamulca działa poprawnie, ma 4 kable (czerwony, czerwono-czarny, biało-brązowy i zielono-czarny), przy pedale gazu jest potencjometr (też działa poprawnie), czujnika nie znalazłem (w FES-ie tez nie ma). Przeczytałem już chyba wszystkie posty o tempomacie, ale dalej nie wiem od czego zacząć, żeby w ogóle stwierdzić czy mam tempomat, czy tylko atrapę. Aha, no i nie odbijają mi kierunki, ale nie wiem czy ma to związek. Proszę o pomoc, bo tempomat bardzo by mi się przydał, szczególnie w długich podróżach do Polski.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.