166 migotanie oswietlenia

Marcino

Nowy
Auto
juz jest 166 2.4 jtd 2001
Witam wszystkich, mam taki problem mianowicie zauwazylem ze po odpaleniu Alfy ziekszajac obroty silnika zaczynaja mi tak jak by pulsowac swiatla, kontrolki ,oswietlenie wnetrza, na wolnych obrotach jest wszystko ok. bynajmniej nie zauwazylem zadnych innych objawow,a pacjent to 166 2.4 jtd 2001 moze macie jakies pomysly co jej dolega.
Pozdrawiam

Witam wszystkich, mam taki problem mianowicie zauwazylem ze po odpaleniu Alfy ziekszajac obroty silnika zaczynaja mi tak jak by pulsowac swiatla, kontrolki ,oswietlenie wnetrza, na wolnych obrotach jest wszystko ok. bynajmniej nie zauwazylem zadnych innych objawow,a pacjent to 166 2.4 jtd 2001 moze macie jakies pomysly co jej dolega.
Pozdrawiam
Prawdopodobnie uszkodzeniu uległy diody alternatora. Miałem taki przypadek w Alfie 146, nie wiem jednak jaki koszt, ponieważ naprawa był objęta jeszcze gwarancją. Wiem jednak, że nie trzeba wymieniać całego alternatora, ale same diody.
Pozdrawiam.
- Rafał

U mnie bylo to samo, lampy tak jakby przygasaly ale oswietlenie deski, wnetrza rowniez. Dalem alternator do zrobienia i diody byly ok wymienil regulator, lozyska ,przesmarowal posprawdzal i dziala jak nalezy

Amortyzatory
Powrót