Koszt face-liftingu alfy 166???

• Autor wątku Autor wątku Michal-AR
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michal-AR

Guest
Witam serdecznie!
Interesuje mnie przerobienie przodu alfy 166 na ten po liftingu z 2003r. Wiem, że jest to możliwe do zrealizowania tylko ciekawią mnie koszty z tym przedsięwzięciem związane, czy ktoś z szanownych kolegów myślał, próbował lub co lepsze wykonał? Myślę , że jest to jakaś alternatywa dla osób którym chęć posiadania przewyższają koszty zakupu auta po jesieni 2003 r.
Pozdrawiam

Dziękuję koledzy za informacje, czyli samodzielny FL w zasadzie odpada...koszt porównywalny (po wszystkim) z ceną auta po FL, z tym że auta "po" są młodsze mają lepszy silnik diesla i mają (teoretycznie) mniejszy przebieg.
Dziękuję i pozdrawiam!

Oczywiście że jak ma się wybór to lepiej kupić po FL ale ja miałem lekko uszkodzony przód i zastanawiałem się nad przerobieniem, nawet zachowałem zapiski z tego czasu ( prawie 3 lata temu ) to przykładowe ceny:
maska - 650 zł
błotniki - 2x 250 zł
lampy - 1600 zł komplet nie ksenonów
zderzak - kompletny z halogenami - 1100 zł
wzmocnienie przednie - 200 zł
za robociznę chcieli ode mnie 2000 zł

Są to ceny z allegro i pewnie nie obejmują kilku drobiazgów o których jeszcze nie mam pojęcia więc cena podana wcześniej ( 8000 zł) może być jak najbardziej realna. Pozostaje jeszcze jedna rzecz, jeżeli robisz to na nie uszkodzonym samochodzie to pozostają Ci elementy na sprzedaż które trochę zmniejszą kwotę przeróbki, jeżeli robisz po wypadku to należało by od tego odjąć cenę części z przed FL które musiał byś i tak kupić co również zmniejszy koszty zmiany - ja się nie zdecydowałem.

wydaje mi sie ze nie bylo innych lamp jak biksenon po liftingu i one byly/sa bardzo drogie min 1000 za sztuke co stanowi wg moich wyliczen 1/3 kwoty przerobki

hmmm też myslalem o przeobce przed kupnem 166 i mysle ze 6000 tys z malowaniem to kwota akurat. Na chwile obecna nie planuje jednak zabawy w przerabianie bo to jednak koszty nie male , a moj egzemplarz co chwila prosi sie o jakies naprawy :D to chyba moj styl jazdy tak bardzo meczy material :P pozdro.

wydaje mi sie ze nie bylo innych lamp jak biksenon po liftingu i one byly/sa bardzo drogie min 1000 za sztuke co stanowi wg moich wyliczen 1/3 kwoty przerobki

Nie wiem nie kupiłem w końcu tych lamp bo nie zdecydowałem się na przeróbkę ale sprzedawca stanowczo twierdził że to nie były xenony tylko zwykłe soczewki - jak była prawda już się nie dowiemy !

Amortyzatory
Powrót