Podświetlanie licznika

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kayrol

Guest
Powitać.

Kto miał wypaloną żarówke czy diode(?) podśwetlania licznika. Chodzi mi konkretnie o zielony kolor podświetlania i czy ktoś zmieniał kolor?

Wiem ze na forum jest ktoś kto ma np. niebieskie podświetlanie jak w VW a ja np chciał bym zrobić je na biało jak w Audi bo nudzi mnie juz ten zielony.

Jak chcesz mieć, takie ładne białe podświetlenie to kup sobie audi a nie robisz wioske z alfy

no fakt .....taka wioska, ze tylko zainteresowany czyli kierowca będzie widział że jest białe.
Nikt nie pyta czy Tobie się to podoba, tylko jak to zrobic, każdy może robic zmiany jakie mu się podobają. Kolega pyta czy ktoś wie jak to zmienic, a nie pyta o zdanie czy komus sie to będzie podobac.
Także Twoj post nic ciekawego nie wnosi do tematu... Pozatym w pierwszym poście kultura nakazywałaby się przywitac , a nie odrazu pisac krytyke w temacie.

co do tematu... jak by licznik był na wierzchu to by było widac czy na żarówkach są kapturki zielone, czy tarcza jest już zrobiona na zielono.

Comandos, idz se postrzelaj na wiosce z wiatrówki, pierwszy post na forum i obrzucasz błotem ? Wiesz w ogóle jak wygląda licznik w 166 ze tak się rzucasz ?! A to ze rózne wersie mają białe i czarne tarcze zegarów to też wioska?

Estetyk się znalazł...

Zbulwersowałem sie ...

Dzięki! na taką odpowiedz liczyłem...

Czyli że żarówka daje białe światło, a zielona jest płyta pod licznikiem i nie ma możliwosci zmiany podświetlania...

bez rozbierania licznika głębiej , czy też nie ?

Ostatnia edycja:
BTW, tak mi teraz przyszło na myśl, w 166 jest ideogram świateł mijania? :>
bo ideogramy postojówek i drogowych są, ale odkąd mam moja Bella nie pokazuje że jej się świecą światła mijania :D a zapomniałem sprawdzić jak wymieniałem żarówki podświetlenia

...Czyli że żarówka daje białe światło, a zielona jest płyta pod licznikiem i nie ma możliwosci zmiany podświetlania...

bez rozbierania licznika głębiej.

Dokładnie. Wszystkie żarówki są białe. Jak nawet Ci się przepali jakaś to wymieniaj wszystkie bo ja wymieniłem jedną w obrotomierzu i ta cześć obrotomierza mi mocniej świeci:)

Widzisz Comandos, ucz się jak się powinieneś zachowywać na forum Panie z miasta.

Dzięki.

Ja się spytam tylko, czy do podświetlenia przycisku "check" też jest taka sama żarówka ?

BTW, tak mi teraz przyszło na myśl, w 166 jest ideogram świateł mijania? :>
bo ideogramy postojówek i drogowych są, ale odkąd mam moja Bella nie pokazuje że jej się świecą światła mijania :D a zapomniałem sprawdzić jak wymieniałem żarówki podświetlenia

Od mijania też powinna się świecic kontrolka kiedy są włączone.

znowuznalazłem podświetlanie zmienione ... jak oni to robią ... szczególnie na ICS :/

Wieczorem będę pewnie rozbierał licznik żeby wymienić żarówkę od ideogramu świateł mijania to zrobię zdjęcie jak to wygląda w środku, ale obstawiam że drobny papier ścierny załatwił by sprawę

No to weź no pstryknij sporo fotek, co tam odpowiada w środku za zielony kolor, bo napewno ktoś na forum ma niebieskie, a tu znowu czarwone ...

Ja się spytam tylko, czy do podświetlenia przycisku "check" też jest taka sama żarówka ?

tak, właśnie jestem na etapie rozbierania licznika i przyciski km i check tez sa podswietlone taki zarowkami 1,2watt w oprawkach, aby się do nich dostac trzeba odkręcić 4 śruby z tyłu i kilka zatrzasków podwadzić...

później wrzuce na forum instrukcję

ktoś mnie ocyganił ;> na ideogramach nie ma świateł mijania :D
tak więc licznik został rozebrany ze tak powiem "rekreacyjne" :)
już wrzucam zdjęcia na serwer

Ostatnia edycja:
Jak to nie ma świate mijania, przełączasz w piwerwszą pozycje, zapalasz postojówki i juz się świeci emblemat świateł mijania na zielono, długie są na niebiesko a przeciwmgielne się nie palą na liczniku tylko obok guzika :D

Tak jak pisałem wcześniej - drobny papier ścierny i trzeba zetrzeć lakier który jest na tarczach z tyłu. zeby wyjąć tarcze trzeba rozebrac licznik w drobny mak że tak powiem :)

co do przycisków check i km to bajka bo do nich akurat jest super dostęp:

A ideogramy są podświetlane diodami Led 5mm

Amortyzatory
Powrót