Instalacja do przyczepki

• Autor wątku Autor wątku Zbyszek530
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zbyszek530

Guest
Witam.
Czy ma ktoś pomysł,jak podłączyć oświetlenie do przyczepki.
Zamontowałem hak holowniczy do AR166 3.0 i po podłączeniu wtyczki kierunki i stop świecą a światła postojowe nie i gasną również w aucie.
W serwisie powiedzieli że potrzebny jest moduł,że jest przeciążenie na instalacji ok.350pln.
Czy jest jakiś inny sposób na podłączenie przewodu od postojówek.
Pozdrawiam

pewnie ze jest latwiejszy spsob. ciagniesz kabel od akumulatora az do bagaznika. w bagazniku montujesz przekaznik np taki od swiatel za jakies 8zl. sterowanie przekaznika bierzesz z tylnej lampy a zasilanie z tego kabla co przyciagnales z akumulatora. koszty to tak jak mowile: 8-10zl przkaznik i jakies 20-30 za przewod. sredio rozwiniety elektryk powinien calosc z materialami opanowac za jakies 100zl. cala ta gimela wynika z tego ze modul od swiatel wykrywa przeciazenie i wylacza tylne swiatla, a przekaznik bierze z lampy tak malo pradu ze przeciazenia nie zanotuje i wszystko gra. wiem bo sam to przetestowalem.

slider akumulator w 166 jest w bagazniku jak sie nie myle to w instrukcji jest pokazane jak podłączyc instalację haka

pewnie ze jest latwiejszy spsob. ciagniesz kabel od akumulatora az do bagaznika. w bagazniku montujesz przekaznik np taki od swiatel za jakies 8zl. sterowanie przekaznika bierzesz z tylnej lampy a zasilanie z tego kabla co przyciagnales z akumulatora. koszty to tak jak mowile: 8-10zl przkaznik i jakies 20-30 za przewod. sredio rozwiniety elektryk powinien calosc z materialami opanowac za jakies 100zl. cala ta gimela wynika z tego ze modul od swiatel wykrywa przeciazenie i wylacza tylne swiatla, a przekaznik bierze z lampy tak malo pradu ze przeciazenia nie zanotuje i wszystko gra. wiem bo sam to przetestowalem.

Hmm, kolega płacił za sterownik, ma to zrobione na sterowniku, ale to co piszesz jest o wiele tańsze. Obawiam się tylko czy przekaźnik nie będzie brał i tak za dużo, ale skoro u Ciebie to działa to luz.
Naszła mnie jeszcze myśl, co będzie jak podłączyć to tak jak kolega ma teraz, czyli bez przekaźnika i sterownika, tylko prosto pod lampy i wsadzić w przyczepce ledy. Czy nie będą żarły mniej niż przekaźnik.

slider akumulator w 166 jest w bagazniku jak sie nie myle to w instrukcji jest pokazane jak podłączyc instalację haka

no jesli aku jest z tylu to sprawa jest jeszcze prostsza. przekaznik bierze tak malo pradu ze nie przeciaza ukladu. sprawdzone i dziala. a co do ledow w przyczepce to tez jest jakas mysl, ale zeby cos o tym powiedziec to trzeba by to najpierw przetesowac.

Amortyzatory
Powrót