wskaznik temperatury wariuje

• Autor wątku Autor wątku ALFAWORLD
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ALFAWORLD

Guest
Witam mam nastepujacy problem z moja alfa.mianowicie wskaznik temperatury faluje od 90stopni az do konca czyli do 130.najlepsze jest to ze w tym samym momencie odkrecam korek w zbiorniku wyrownawczym i jest ok.tzn nie ma wybuchu wody.drugi problem to problemy z rozruchem.rozrusznik wymieniony,ladowanie sprawdzone i jest ok.a pomimo to jest tak ze nie raz nie moge odpalic.raz odpala a raz jest poprostu glucho po przekreceniu kluczyka.jest to alfa 166 motorek 3 literki.pozdrawiam forumowiczow i czekam na pomoc,.Marcin

Co do temperatury - skoki odczytu to rzeczywiście zapewne błędy odczytu czujnika, nie wiem jak w V-kach natomiast w TS-ach czujnik ten sąsiaduje bezpośrednio, a w sumie można powiedzieć, że jest wbudowany w obudowę termostatu. Co do braku reakcji na przekręcenie kluczyka - zainteresowałbym się immobiliserem - możliwe że komputer nie prawidłowo sczytuje dane z transpondera, czy nie masz komunikatu "CODE" ??? Druga sprawa bardziej prozaiczna- sprawdź stacyjkę może nie łączy jak powinna oczyść ją np alkoholem izopropenowym np "CLEANSER" .

Miałem dokładnie to samo z temperaturą w mojej i nie wiem jak to sie stało ale...samo sie naprawiło podczas tych wielkich mrozów, tak z dnia na dzień zaczęło działać wszystko jak trzeba.

Do dzisiaj nie wiem co było tego przyczyną niestety i obym sie nie musiał przekonywać, pierwszy raz Alfa mi się sama naprawiła:)

Pzdr

Amortyzatory
Powrót