Witam jechalem dzis autem i nagle przestaly dzialac wycieraczki nie reaguja na nawet spryskiwacze na przednia szyba czy moze wie ktos co jest przyczyna?? Czy to może moduł komfortu poszedl??? Prosze o Pomoc
![]()
Witam jechalem dzis autem i nagle przestaly dzialac wycieraczki nie reaguja na nawet spryskiwacze na przednia szyba czy moze wie ktos co jest przyczyna?? Czy to może moduł komfortu poszedl??? Prosze o Pomoc
![]()
sprawdź bezpieczniki![]()
a może przełącznik zespolony się skończył?
panowie gdy wyjde z auta i rusze wycieraczkami kilka razy to problem znika na kilka obrotow piór potem to samo sie dzieje staja i koniec
miałem problem z wycieraczkami ale troszke inny bo działały kiedy chciały spedziłem nad nimi 2 dni a okazało sie ze nie ma masy. Jezeli sie nie myle to lewa lampa ma cos wspolnego z wycieraczkami bo jak ja odłączyłem to przestały działać i nie można było ich włączyć przynajmniej w AR 147
Żeby nie robić bałaganu spytam tylko jakie wycieraczki polecacie do 166? Płaskie bezprzegubowe,czy zwykłe przegubowe ?
Ja mam takie:
http://www.allegro.pl/item935889900_..._a3_vento.html
Zmieniałem ostatnio, wcześniej miałem BOSHA. Te mogę spokojnie polecić cena=jakość.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Kolego redek83 - czyli zatem płaskie ? Wycieraczki takie mają , a w zasadzie składają się z kilku kanalików, w których może zbierać się różny syf, w tym błoto,itp, nie mówiąc już o śniegu/lodzie. Jak to w końcu jest/ zbierają lepiej niż standardowe? Jak jest z ich przyleganiem do szyby ?
No tu już musisz chyba sam spróbować co Tobie bardziej leży.
Tamte Boscha miały "docisk" czyli taką "brewkę" która pod wpływem naporu powietrza dociskała do szyby. Ale znów sama guma była trochę za miękka i po przejechaniu nawet po malutkim śniego/lodzie na szybie już zaczęła przepuszczać, zostawiać ślady na szybie co mnie strasznie wnerwiało bo zawsze na wysokości oczu![]()
Znów te dobrze zaczeły się układać po kilku dniach i narazie jest ok. Zobaczymy jak z trwałością samej gumy. Te Valeo raczej bym polecał na wiosnę/lato a Bosch na jesień/zima.
Ale to wszystko oczywiście moje subiektywne zdanie.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Moze mi ktos pomoże z tymi wycieraczkami jesli interesuje was jakie modele wycieraczek macie załóżcie inny temat.
Panowie styki sprawdzone i przeczyszczone dalej to samo czasem dziala czasem nie od czasu do czasu same sie wlaczanie wiem co jest grane
panowie prosze o pomoc