PrzepływomieRz?????????

• Autor wątku Autor wątku ALFA166 30.V6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ALFA166 30.V6

Guest
mam pytanie ostatnio w 166-ce wzoslo mi spalanie z 14-16 na 25 co to moze byc?????ktos mi powiedzial ze to moze byc przeplywomieRz a jesli to on to czy mozna kupic jakis tanszy zamiennik bo orginalny kosztuje ok750zł.silnik pracuje troszke nie rowno ale nie ma tragedii i czuc z tlumika nie przepalona bezyne do tej pory sredni spalala ok 15 ile wasze v6 3.0 pala????:confused:

przepływomieRZ
MODERATOR

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mi pali po wawie 28 litrow, moze tez mam walniety przepływomiez

Witaj
Możesz mieć też walniętą sonde, też miałem walniętą i z wydechu śmierdziało benzyną. I z tego co wiem to z powodu walniętej sondy wzrasta spalanie.

Pozdrawiam

Witaj
Możesz mieć też walniętą sonde, też miałem walniętą i z wydechu śmierdziało benzyną. I z tego co wiem to z powodu walniętej sondy wzrasta spalanie.

Pozdrawiam

Dokładnie, czeka Cie/Was wycieczka na kompa bo inaczej w ślepo nie warto wymieniać wszystkiego

Jedź an komputer do kogoś kto kuma bazę w diagnozowaniu sondy lambda... Ew. diagnozuj i wrzucaj screeny - an forum jest taki jeden majster od diagnostyki - pewnie pomoże ;)

pasuje wkład z przepływki Boscha od 156 2,0 TS właśnie miał ta samą końcówkę 030. Zapłaciłem za oryginał Boscha 250zł
Na allegro też można kupić jakieś chinole ale nie polecam , już po w pisaniu w google sa same negatywne opinie...

Witaj

Pozdrawiam

wlasnie wymienialem sonde w tlumiku i objawy byly inne na biegu jalowym szarpalo ja i chodzila bardzo nie rowno wczesniej wymienialem tez swiece i po wymianie tych dwoch zeczy byla bajka ale tylko przez jakies 1000km palila tak jak powinna spalala mi 16 przy dynamicznej jezdzie a przy spokojnej nawet 12(moja dziewczyna jezdzila)..tez ktos mi mowil o uszczelce pod glowica ale nawet myslec niechce a mowil mi ze jak czuc bezyne z tlumika to jest zle moge wykluczyc uszczelke???czy tez to sprawdzic???

---------- Post dodany o godzinie 08:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:44 ----------

mi pali po wawie 28 litrow, moze tez mam walniety przepływomiez

napewno jest cos nie tak przy warszawskich korkach przy kopaniu od swiatel do swiatel nie powinno przekroczyc 20 tylko mowie o dynamicznej jezdzie....

kolego piszesz ze wymieniałeś sondę,ale nie napisałeś na jaką?Jeżeli posiadasz zwykły woltomierz to możesz ją sprawdzić samemu.Podpinasz się po przewód szary i czarny i patrzysz co pokazuje woltomierz.

kolego piszesz ze wymieniałeś sondę,ale nie napisałeś na jaką?Jeżeli posiadasz zwykły woltomierz to możesz ją sprawdzić samemu.Podpinasz się po przewód szary i czarny i patrzysz co pokazuje woltomierz.

Tak tylko albo porządny stary analogowy woltomierz trzeba mieć albo dobry cyfrowy, tanim miernikiem nic nie zobaczysz mogącego powiedzieć cokolwiek o pracy sondy. Już nie jeden miernikiem za 30zł wpędził się w niepotrzebne wydatki ponad 300zł za nową sondę.

Lepiej udać się do kogoś kto ma skaner OBD.

Amortyzatory
Powrót