• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Centralny zamek nie reaguje z pilota

• Autor wątku Autor wątku mateo020
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mateo020

Guest
Witam panowie dzis jak szedlem do garazu otworzylem bez problemu z pilota drzwi, a gdy chcialem zamknąc nie reaguje w ogole centralny zamek. do tego alarm juz wcześniej przestal sie uzbrajac pomocy nie wiem o co chodzi.
Może być przyczyna slaby akumulator?? prosze o pomoc

:hang2::hang2::hang2::hang2::hang2::hang2:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Sprawdź na początek baterie w pilocie. Ja wymieniam co jakiś czas, a u mnie nie działał alarm jak się bezpiecznik zjarał.

Ja ostatnio przerabiałem słabe aku i tez miałem takie objawy. Okazało się ze aku mi wykańczały nie gasnące lampki oświetlenia wnętrza, jakaś wilgoć w przekaźniku wygaszacza...

Aku wstawiony nowy, bo był jeszcze fabryczny (11 lat:)) i teraz smiga az miło, alarm wyje, zamki chodzą:)

Sprawdź baterie w aucie i w pilocie, choć jak baterie w pilocie się kończą to alarm powinien dawać znać trzema pierdnięciami:)

Pzdr

Panowie temat centralnego zamka rozwiązany okazało się że przepalił sie bezpiecznik wymienilem na nowy i hula az milo zostal problem tego alarmu czy ktos moze pomóc co z nim jest nie tak dlaczego sie nie uzbraja kurcze sprawdzalem chyba juz wszystko i nic. Prosze o pomoc

mam podobny problem a więc sie dopinam do pytanka:)agdzie jest bezpiecznik od centralnego?

bezpiecznik od centralnego jest w puszce bezpieczników pod kierownicą bodajże przed ostatni narysowany jest kluczyk taki nad bezpiecznikiem

---------- Post dodany o godzinie 04:31 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 04:30 ----------

Panowie więc co z tym alarmem co sprawdzac i gdzie bezpieczniki od alarmu prosze o pomoc

Kolego mateo020,
w instrukcji obsługi opisane są wszystkie bezpieczniki ale dla przypomnienia,
by działał moduł alarmu muszą być sprawne bezpieczniki pod kierownicą:
F5 10A, F8 10A, F17 10A.

koledzy a co jest,skoro ja z kluczyka otworzę a z pilota juz nie,bagażnik również a bateria nowa w pilocie??kiedys normalnie miałem zpilocika ale zanikł od tak sobie,najpierw centralny potem bagażnik

Panowie Bezpieczniki mam wporządku a alarm sie dalej nie uzbraja.
Co mam sprawdzac dalej Prosze o pomoc.

Nadmieniam że w pilocie wymienilem baterie na nowki sztuki. Bezpieczniki są ok. Co dalej Pomóżcie musze mieć sprawny alarm Panowie

Witam jeszcze raz najprawdopodobniej mam rozkodowany pilot i to jest przyczyną nie uzbrajającego się alarmu.

Jak zaprogramować pilot od alarmu panowie Są w internecie instrukcje ale wszystkie po angielsku i nic nie rozumiem prosze was o pomoc

:lazy2::lazy2::lazy2::lazy2::lazy2::lazy2:

Panowie jednak to nie pilot bo jesli pilot by sie rozkodowal to centralny by mi nie dzialal a wlasnie centralny dziala

nie swieci mi sie wogole dioda przy nawiewie.
po odlaczeniu akumulatora na kilka dni ten problem powstal prosze o pomoc bezpieczniki mam ok baterie w pilocie wymienilem plissss nie wiem co juz robic

a nie mozesz podbic do jakiegos magika od alarmów to Ci to sprawdzi?
bo tak samemu to juz raczej nic nie zdziałasz..

Witam Panowie

Do dzisiejszego dnia nie zrobilem tego alarmu.
opisze moj problem jeszcze raz

W zime rozładowal mi sie akumulator wiec odłączylem go na kilka dni naladowalem w domu i podlączylem. Od tamtego czasu alarm sie wogole nie wlancza dioda rowniez sie nie swieci.
odkrecilem centralke alarmu i okazalo sie ze bateria wsrodku sie wylala. Zakópiłem na allegro droga centralke z syrena i wymienilem baterie.
Alarm dalej nie dziala. Bezpieczniki mam w porządku. Panowie może są jeszcze jakies bezpieczniki o ktorych nie wiem. mam ten kliuczyk maly do wlanczania alarmu ale on tez nic nie pomaga. Panowie nie wierze ze nikt z was nie mial tego samego problemu napiszcie co moge jeszcze zrobic.

Witam,
Kolego mateo020 jeśli wymieniłeś cały moduł alarmu (a tak to zrozumiałem) to niestety musisz zawitać w ASO i podłączyć się do examinera w celu skontrolowania działania alarmu, wykasowania błędów oraz ponownym zaprogramowaniu jego działania.
Moduł alarmu M30 oraz odbiornik zdalnego sterowania zamkami M35 współpracują ze sobą (cyfrowo) po linii która jest wyprowadzona na złącze diagnostyczne (noga nr 11).
Tylko fabryczny komputer diagnostyczny w ASO potrafi czytać i programować te centralki (np. w przypadku wymiany klucza z nowym kodem nadajnika).
Skontaktuj się z najbliższym autoryzowanym ASO Alfy (Fiata) pewno Ci pomogą.
Pozdrawiam

Witam
Panowie problem rozwiązany Alarm działa. Miałem wizyte dzis w aso w szczecinie. Okazało sie że jednak kluczyk sie rozkodował.
Dziwne bo centralny działał z pilota. Problem z głowy Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Nadmieniam ze alarm działa troszke inaczej niż przed usterką ale jest ok Dzięki za pomoc

:big_boss::big_boss::big_boss::big_boss::big_boss::big_boss::big_boss::big_boss::big_boss::big_boss:

Panowie może ktoś wie co to może być:
Alarm się włącza drzwi się zamykają i otwierają z przodu bez problemu, natomiast tylne raz się zamkną raz nie raz się otworzą raz nie muszę ciągle sprawdzać zamknięcie drzwi.
Czy to jakaś opcja o której nie wiem.

Czy to jakaś opcja o której nie wiem.

To nie opcja a lubiący wysiadać zamek czy konkretnie silniczek centralnego, zostaje albo przewinąć zwój:) albo kupić zamek za 180 zł na Allegro lub tez popytać u chłopaków z częściami do 166 w Bazarze i kupić za 50 zł używkę...

Miałem to samo w przednich pasażera ale jakimś cudem rozebrałem, przeczyściłem, nasmarowałem i zaczęło chodzić:)

Pzdr

czy mnie tez czeka wizyta w ASO?? U mnie centralny dziala normalnie z pilota, alarm niby sie załącza ale gdy upozoruje wlamanie to syrena nie wyje. Awaryjne mrugają jak zawsze ale sama syrena nie wyje. Co z tym zrobic??

Amortyzatory
Powrót