Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Delikatne buczenie podczas jazdy

lacky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kubicze Zobacz post
    łożysko można przecież łatwo sprawdzić, podnosisz na lewarku, odpalasz, lekko gaz, jak koło się zacznie szybko kręcić gasisz, na słuch łatwo ocenić czy to łożysko,

uważam ze warto poświęcić czas na odpowiednią diagnozę, niż wymieniać wszystko na nowe
    no tak wymieniac na nowe to bez sensu , ale zstalo w sumie tylko lozysko do wymiany .przeciez nie mozliwe zeby to byla skrzynia .lozysko mozliwe AR ma 260tys km przebiegu z tego ja zrobilem ponad 60tys wiec nieweim czy ktos cos robil przy niej dodam ze ja lozysk nie zmienialem ani zawieszenia .mowia ze AR ma slaby zawias niech ktos pokaz wytrzymalszy mi )

lacky
    Gość

Domyślnie

..... zauwazylem ze na przegubie zewnetrznym z lewej strony na czesci na ktorej nie powinno byc nic sa jakby naciecia na przegubie jakby do ABS , dziwne poniewaz czujnik abs jest imiejscowiony w srodku wiec na pewno nie lapie sygnalu z tej czesci .wydaje mi sie ze te zabki od Abs robia wlasnie ten wspomniany terkot ktory slysze podczas jazdy , prawdopodobnie dlatego poniewaz lozysko ma luz .czy ktos ma jakies inne pomysly ,postaram sie jutro wkleic zdjecie tego przegubu .

lacky
    Gość

Domyślnie

witam ponownie .zdiagozowalem ostatecznie moje terkotanie i wyglada na to ze to dyfer w skrzyni biegow ,a dokladnie lozysko .wiec skrzynia biegow musi byc wymontowana i naprawiona ,plus jak juz na wierzchu wszystko zarzuce nowe sprzegielko .jakie polecacie panowie ???? moze ma ktos jakis numery fabryczne .dodam ze moja AR to 2.4jtd 150KM 2002r..jakiego producenta polecacie ????

yattaman
    Gość

Domyślnie

W moim przypadku buczy ,wyje jak tam zwał ,przy pokonywaniu zakrętów ,głośniejsze wycie jest przy skręcaniu w lewo od ok.40km/h ,może być padnięte łożysko ??

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

lewarek, odpalić auto, najlepiej z dwójki rozbujać koło do sporej prędkości, zgasić i słuchać, we dwie osoby jest łatwiej objawy wskazują na łożysko, ale ja uważam, że lepiej sprawdzić, ponieważ naprawa rzeczy sprawnych nie ma sensu
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PYRZYCE,Zachodniopomorskie
    Auto
    AR166 2.4JTD 175KM 2005r

Domyślnie

Mam ten sam problem.Rownież hołasuje coś przy niższych predkościach i napewno nie jest to łożysko.,a przy rozpedzaniu czuć ,że trzęsie autem.Stawiam na przegub wewnetrzny od strony pasażera.Nie jest to hałas ciągły tylko coś w stylu HEŁ HEŁ HEŁ.Co o tym myślicie???Nie mam kanału a do mechanika przed świetami nie pojade.

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

ja bym stawiał na łożysko. Może od łożyska zostać także uszkodzona piasta.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PYRZYCE,Zachodniopomorskie
    Auto
    AR166 2.4JTD 175KM 2005r

Domyślnie

U mnie problem juz rozwiązany i to spory czas temuOkazało się ze padło łożysko podpory półosi,wręcz łożysko rozpadło się i ucierpiała półoś.Ale już ok.
    Niestety ilość usterek w BELLI jest zawsze stała więc czas na usuwanie kolejnych problemów.