Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Co o tym myślicie ..podrasowanie silnika..

Dariush
    Gość

Domyślnie Co o tym myślicie ..podrasowanie silnika..

Witam wszystkich forumowiczów nie wiem czy to ładnie ale zapytam, ostatnio natchnęła mnie reklama w rogu na naszym forum a mianowicie chodzi mi o Chipa do auta mam silnik 24JTD no niby z 136KM przejdę na 178KM po zainstalowaniu.Moje pytanie czy ktoś na forum coś takiego ma.? przerabiał temat czy to nie jest zabójstwo dla silnika mam przejechane ponad 218.000 wiec nie jest pierwszej młodości chociaż trzyma się naprawdę dobrze szczególnie jak jeżdżę na super Disel a może w benzynie ktoś tego próbował macie jakieś swoje typy jeśli chodzi o firmę ?

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

http://www.forum.alfaholicy.org/tuni...g_mapy-24.html

Poczytaj tu i się zastanów czy wydawać tyle kasy na firmę czy lepiej zrobić to samemu. W zależności od modelu i rocznika auta możesz mieć i 190 KM
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Dariush
    Gość

Domyślnie

samemu co masz na myśli wydaje mi się ze mam silnik CF2 2001rok jest to 2.4 JTD 136KM 100KW czy jest to mocno skomplikowane? od dłuższego czasu zastanawiam się co trzba by zrobić by zwiększyć moc (wiem kupić 3.0 V6 ale niestety wyszło ja wyszło i mam diesla chociaż z chęcią bym się zamienił, wiec jeśli służysz jakąś dobrą radą słucham co mogę zrobię a co nie oddam do mechanika tylko pytanie czy zajdę takiego z sercem co nie oleje sprawy i nie zrobi lipy

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Samemu czyli tak jak podane w tym temacie. Kupujesz na alledrogo kwp+2000 (tak się nazywa osprzęt) i wgruwasz sobie do ECU mapy do silnika które podnoszą moc np 170KM lub 190KM. Cena tego kwp to około 200-300 zł. Przeczytaj tamten temat. Wszytko zależy od nr softu twojego ECU. Też mam zamiar się za to brać ale jakoś inne wydatki wypadają. To jest ten samodzielny-tani sposób ale i jak wiadomo ryzyko ponosisz wyłącznie Ty i twój portfel. Jak Cię swędzi 1,5K to poszukaj firm bo pełno ich i tam zrobią prawie lub to samo ale będziesz miał 2 hamownie w cenie i w zależności od firmy jakąś gwarancję. Twoja decyzja.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

napisz do weloo on sobie zmianial mape
    wiec Ci wiecej powie co i jak
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Dariush
    Gość

Domyślnie

no a co z silnikiem czy mój diesel-ek da sobie rade z tym wszystkim nie chce przeceniaj jego możliwości bo je się że dam mu tym za mocno po dupie..ale z drugiej strony to jest 2.4 pięciu cylindrowy wiec powinien sobie dać radę bez większych szaleństw nowsze są wyżyłowane mocniej i dają jakoś kurcze pytałem się kolesia w Danii(aktualnie tu przebywam) facet zajmuje się zawodowo Tuningem i powiedział że to jest naprawdę bezpieczne nawet przy takim roczniku i stanie licznika hehe sam nie wiem