Samodzielna wymiana turbiny/koszt u mechanika

premek

Nowy
Auto
164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01
Niestety czeka mnie wymiana turbiny. Zastanawiam się jednak nad dwoma rzeczami:
- czy ktoś próbował robić taką operacje "amatorsko"? Nie przyjrzałem się zbytnio, ale zdaje się, że bez włażenia pod auto nie da rady...
- jaki jest koszt takiej "operacji"?

Jedyny mechanik, któremu nie boję się zostawiać aut wyjeżdża na wakacje, jak wróci to ja już będę na wakacjach, więc odpada. Pytałem u innego (polecony, ale...) i dowiedziałem się, że po pierwsze nie warto regenerować, tylko kupić używkę (to akurat bzdurą zalatuje, bo jakiż przebieg ta używana będzie miała???), po drugie zaś wycenił swą pracę na 600 zł. Jestem w stanie tyle dać, ale wiem, że to dokładnie tyle ile kosztuje taka operacja w ASO VW w przypadku (z przeproszeniem) Passata. Trochę więc sporo jak na zwykły warsztacik...

Italauto rozdzień :):) tanio maja a bardzo solidni mechanicy . 600zł to kwota z kosmosu :) normalny podkreślam normalny mechanik u mnie ( Jaworzno) bierze ok 150 max 200 zł .

Mnie tutaj http://www.euro-klima.pl/ krzyczeli 1000zł za pełną regeneracje. Co prawda lekko czasem mi przycina ale nie na tyle żebym tyle wydał. Ceny oczywiście warszawskie :/ Ale jak wstępnie zagadałem to gościu mi powiedział że robią to TYLKO przy jednoczesnej wymianie oleju na nowy (olej + filtr we własnym zakresie) bo turbina musi mieć na początku czysto.

dobra uzywana... bron Boze regenracji :)
ja kupilem z auta o przebiegu 79 000 i jest naprawde lalunia

co do robocizny

tu gdzie ja sie krece
pomiedzy kutnem a warszawa

chca od 200 do 300
do jakiegos autoryzowanego oczywiscie nie warto jechac...bo to bandyci zlodzieje

pzdr

Pytałem u innego (polecony, ale...) i dowiedziałem się, że po pierwsze nie warto regenerować, tylko kupić używkę (to akurat bzdurą zalatuje, bo jakiż przebieg ta używana będzie miała???)

akurat to prawda , tylko szukać suszarki z gwarancją rozruchową , i po zamontowaniu będziesz wiedział czy puszcza olej czy nie , jak pompuje , itp

502 226 970
goscie z ciechanowa
od nich biore sprzet :)

powiedz ze jestes od Łukasza alfa 147 bralem od nich turbo, pompe wtryskowa itp

ja zaplacilem 1000zl
ale jest naprawde lalka..

i za wymiane wiecej jak 3 stowy.. to rozboj

Dalsze wykopaliska.

EPERowy dobór sprężarki po VINie to albo 46763887albo 46520528

Nijak się to ma do symboli spisywanych z turbin :(

Jest szansa dojrzeć symbole na mojej bez jej wyjmowania?

powiesz chlopakom rocznik model itp to sami dobiora z jakiego auta ma byc turbo :)
te wszystkie cyferki przydadza Ci sie jak bedziesz kupowal nowe turbo w ASO

pzdr

Nie będziesz :D

Dzięki. Jutro zamówię sobie coś, więc jak w piątek wrócę z delegacji będzie jak znalazł.

Amortyzatory
Powrót