Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    zakup
Ja mam czerwony, typu scyzoryk. Alfa 2.5 z 2000r.

Do 2000 były zwykłe czerwone (nie scyzoryki). Po były scyzoryki. Bez pilota to były tylko zapasowe przed 2000r

Nie jest o scyzorykach ale jest o zakupie. Jak kolega pyta a to dotyczy zakupu to się mu odpowiada.

kolega saitek zapytał sie czy w Alfach były czerwone kluczyki , odpowiedział juz kolega Tomaz ze były czerwone i czarne, i chyba temat został wyczerpany. Pozatym jesli ktoś podaje cos to nie pisze jesli nie jest sie czegoś pewnym, a przynajmniej przydało by sie mieć jakąś wiedze na temat. W 166 nie było głównych kluczyków bez pilota !!!

zwykły czerwony kluczyk (taki jak w starej 156 ) był w rocznikach 98 i 99 później był czerwony scyzoryk i od cf3 jest już czarny scyzoryk

Dobra dobra juz skończcie z tymi kluczykami. Chyba juz wszystko zostało wyjaśnione zainteresowanemu.

Lepiej powiedzcie mi czy ktoś coś wie na temat tej sztuki:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-3-2-241ps-pedantycznie-zadbana-C32946653.html

Coś za tanio chyba jak na tak "zadbane" auto przebieg wydaje się realny bo chyba jakby ziomek skręcał to nie na 360tysi :D
Remont silnika kapitalny i 2gie tyle zrobi :)

Przy takiej cenie i danych (jest nawet VIN) to bym pojechał obejrzeć na żywo :)

Wale tą akcyze jeden kolega z forum juz powiedział mądrze ze lepiej przeciągnąć rejestracje i oplaty przez firmę która się tym zajmuje a wyjdzie taniej :)
A w sumie ile tych oplat bedzie 2-3 koła?

akcyza 18.6 ,jeśli policzyć od 3000 euro to będzie już koło 2200-2300 do tego trzeba papiery przetłumaczyć zapłacić pcc-3 czyli 2 % od wzbogacenia ,recykling i blachy ,czyli lekko licząc 3500 tysiąca i to bez oc

Ja załatwiałem wszystko sam i nie jest wcale tak dużo jak piszecie 2800zł z Oc .

Jeśli to ok 3 tys to i tak niezle chociaż tyle to ja płaciłem za papiery do 1,9 sprowadzonego. Ale to i tak jak dołozymy do ceny to juz nie jest taka atrakcyjna:)

Jeśli stan jest taki jak wygląda na prawdę i nie była malowana nawet to sądzę ze warto
Poza tym na umowie kupna nie trzeba pisać 3000€ :) mozna napisać duzo mniej

Jest ktoś z okolic tej alfy co by mógł zerknąć na nią okiem?

dużo mniej za 2004 rok i topowe 3.2 nie przejdzie ,choć może trochę przebieg ratuje

Przejdzie przejdzie wystarczy ze napisze ze auto do poprawek blacharskich albo np z uszkodzonym silnikiem, nikt mi tego ze skarbówki nie sprawdzi czy na pewno tak jest czy nie :)

Zresztą nie ma o czym mówić
Interesuje mnie czy ktoś mieszka w okolicy i chciałby ją oglądnąć i się przejechać oraz czy ktoś coś wie na jej temat :)

Przejdzie przejdzie wystarczy ze napisze ze auto do poprawek blacharskich albo np z uszkodzonym silnikiem, nikt mi tego ze skarbówki nie sprawdzi czy na pewno tak jest czy nie :)

Zresztą nie ma o czym mówić
Interesuje mnie czy ktoś mieszka w okolicy i chciałby ją oglądnąć i się przejechać oraz czy ktoś coś wie na jej temat :)

a kto tu mówi o skarbówce? w skarbówce płacisz akcyzę czy w urzędzie celnym? Celnik będzie miał ochotę to policzy ci z katologu info expert i tyle będziesz z nim dyskutował

Pozatym jak spisze umowe z mniejsza kwota i potem coś wyjdzie, że w kwitach nie ok albo cokolwiek innego to jestes w plecy różnice w cenie. Koles jesli Ci odda kase to tyle co na umowie:)

suma na umowie nie ma znaczenia, możesz napisać 100 euro, ale i tak zaplacisz od wartości według tabelki

Panowie pomińmy ten temat bo na to mam 2gorzędne spojrzenie i nie interesuje mnie to w tej chwile
Interesują mnie tylko informacje na temat tego auta i ponownie proszę o konkrety

Amortyzatory
Powrót