Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    zakup
Gdzie sie podziały naklejki ostrzegawcze na tym plastiku pod maską? Ten przód jakiś podpadający. Hmm jakiś taki "bałagan " moje oko wyłapuje w tym przodzie. Niby wszystko na swoim miejscu, ale jakieś takie dziwne...Nie ma takiej spójności. No ale cena dobra. Zresztą nie możesz koledze wypersfadować, że tania 166= "never ending story" jeżeli chodzi o naprawy. Droższe mu sie nie podobają? Za 12 to niech sobie Siene kupi w polifcie i nie zawraca Ci gitary Dawidzie:lol:

Ostatnia edycja:
zawsze jest opcja ze trafiony byl zderzak z mocowaniem, a kierowaca z wujkiem lub dziadkiem naprawial młotkiem auto w stodole ;) zawsze probuje byc optymistą, a swoja drogą w tej cenie to juz by stała u mnie...

pewnie zawsze można być optymistą,tylko skoro trafiony w zderzak dlaczego lampy patrzą w niebo i maska jest tak wysoko? Ten przód jest cały przekoszony,chyba jeszcze nie widziałem tak fatalnie poskładanej 166 po fl. Masz Dawid blisko do Wrocka ,podjechać zawsze można,ale trzeba jeszcze liczyć zajechanego aisina pewnie do kompletu.

:sarcastic: z naciskiem na słowo "stała"
no coz alfe zawsze uzytkuje bardziej na stojaco... swoją nie jezdzilem juz 3 czy 4 miechy... a tak serio szukam wlasnie 166 na rodzinny dodoatek i wiem jarek ze sie spoznilem na Twoją...

fajf 166 po taniości to naprawde marny pomysł. Pół biedy jakby byla w manualu , ale ten sportronic , jak sie okaże zonkiem to sam za wiele nie zdziałasz a mechanicy Cie zjedzą.
Jakiś kolega sportronica w polifcie naprawiał to wydał chyba 6 tysięcy więc jest ostro.
Takie moje zdanie.

Ostatnia edycja:
Jak znajdę chwilę to podjadę obadać, cena ciekawa, szczególnie że kolega ma fajnego polifta za prawie 10k pln więcej:), tablice też są świeże wrocławskie, bo na spiderze mam też z tego sortu:) a rejestrowałem miesiąc temu

ja nie chce po taniosci i z pewnoscia nie chce automatu, generalnie szukam przed fl ale to ogloszenie daje do myslenia, bo gdyby nie byla harmonijka a tylko zle poskladana to mega okazja, nawet doliczajac ze 2-3 tys w poprawki

Ceny remontu automatu zależą od zakładu, nie każdy zakład z dużymi cenami i ładną stroną www robi dobrze, ja sam znam mechanika we Wrocławiu co robi to za przyzwoite pieniądze i co najważniejsze dobrze i szybko

Ja kilka razy rozbieralem zderzal w 166 przed liftem, jesli FL ma tak samo to sa tam po 3 sruby na bok do blotnika i 4 w przednim pasie. To wszystko, nie ma co tam zle poskladac. Widac ewidentie ze to nie o poskladanie chodzi. Tam jest zdecydowanie mocno przylozone z lewego boku.

Juz nie mowiac o tym ze okazje to mozna w TESCO wyrwac;)

Cena 166 po FL z podobnym wyposazeniem z przebiegiem do 150tys to okolo 4000e. Zdrowsze, nowsze i zadbane to koszt 6000e-7000 z silnikiem 3.2 q2.

Wczesniej ktos tam pisal zeby sie automata nie bac ? bo niby ten po lifcie w dieslu to jakis inny jest, lepsiejszy ? Ja nadal twierdze ze diesel to tylko do traktora;)

http://allegro.pl/show_item.php?item=3130603674

przynajmniej zdjęcia zrobione tak by nawet mniej wprawne oko mogło zobaczyć ten kiepski przód a to już duży plus. Lepsze to niż gnać kilkaset km i na miejscu się dowiedzieć, że "tu jest taka szparka ale tak juz było jak kupiłem"

Co ciekawe sprzedawca a raczej komis, co widac po tablicach specjalnie zostawil nienaprawiony tylni zderzak tak aby odwrocic uwage kupujacego od walnietego przodu.

przynajmniej zdjęcia zrobione tak by nawet mniej wprawne oko mogło zobaczyć ten kiepski przód a to już duży plus
Dawid teraz to ześ zaj..ał jak łysy grzywą o kant kuli:sarcastic:
Poprostu pewnych rzeczy nie da sie wypicować.

Kaziu poprostu nie dał rady wyciągnąć bardziej podłużnicy transitem bo mu się sprzęgło ślizgałoi wyszło jak wyszło :alcoholic:

http://www.youtube.com/watch?v=ItpX-7Jb6iA
:sarcastic:

Ostatnia edycja:
Masa nie gadaj, bo mógł zrobić zdjęcia, że nic by nie było widać. A jak wiemy handlarze często tak robią. Tu przynajmniej wiesz czemu cena taka a nie inna a nie, że jak ktoś pojedzie to na miejscu pierwsze co powie to "o k...wa!"

no coz alfe zawsze uzytkuje bardziej na stojaco... swoją nie jezdzilem juz 3 czy 4 miechy... a tak serio szukam wlasnie 166 na rodzinny dodoatek i wiem jarek ze sie spoznilem na Twoją...
ale którą ? :)

Masa nie gadaj, bo mógł zrobić zdjęcia, że nic by nie było widać. A jak wiemy handlarze często tak robią. Tu przynajmniej wiesz czemu cena taka a nie inna a nie, że jak ktoś pojedzie to na miejscu pierwsze co powie to "o k...wa!"
on nie wie jak ma być poskładana prawidłowo 166, i pewnie jest fanem historyjek typu "panie alfy tak w fabryce składają". W ogłoszeniu napisane jak byk - bezwypadkowy . I wszystko chyba w temacie w kwestii szczerości handlarza.

tak możemy gdybać... faktem jest, że dobrze, że taką rzecz możesz zobaczyć przed wyjazdem po takie auto (a czy autor zdjęć świadomie takie zrobił nie mnie oceniać) Są tacy co celowo nie pokazują tych mniej "bezwypadkowych" elementów i głównie o to mi chodzi. Większość sprzedających zapomina powiedzieć o tym i owym dlatego im więcej zobaczysz na zdjęciach tym lepiej. A to, że alfa po dzwonie nie mam wątpliwości.

pisząc "on" miałem na myśli tego handlarza

na przód także zwróciłem uwagę, widać że zderzak leżał na ziemi po obu stronach na brzegach przerysowany a z dołu chyba nawet widać źle założoną dolną osłonę silnika, może tak źle to nie wygląda, trzeba by zobaczyć jeszcze jak inne elementy się sprawują, daleko nie mam to podjechać zawsze można. Najpewniej po jeździe próbnej, auto jeszcze zabierze się na jakąś diagnostykę, żeby nie było że ja pomogłem szrota zakupić.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót