Już uzupełniłem. Trochę mi net przerywa, stąd długo odpisuje. Jestem z Warszawy, sądzę że ktoś by się znalazł, kto zna 166tki, problem tkwi w tym, że ta alfa stoi 250km stąd. Zaczynam się zastanawiać, czy do 10-11 tyś. da się znaleźć normalną 166tke. Już pal licho ten automat, a 2.4jtd też przeżyje, byleby miała skóry, a ew. benzyna v6 była niezagazowana. Najchętniej zobaczyłbym coś z forum, ale jedyna oferta, która spełnia moje wymagania przerasta moje możliwości finansowe.
Edit:
Przejrzałem na szybko allegro i widzę, że skórzana tapicerka to żaden problem. Więc cofam ten wymóg.
Edit2:
Jakoś spać nie mogę, a potrzebuje samochodu dosyć szybko. Sezon się skończył, moto trzeba zamknąć na zimę, a ja regularnie kończę pracę ok. godziny 24.00 i niestety muszę do niej przejechać 25km. Jak już powiedziałem szybko, ale chciałbym też z głową, przynajmniej na tyle, na ile 23-latek może cokolwiek zrobić z głową

. Zatem wertuje internet, najprościej na allegro i trafiłem na coś takiego
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-4-jtd-oplacona-zamiana-C30989833.html . Jeżeli pozwolicie, to pomęczę was jeszcze. Widzicie może jakieś wady z góry dyskwalifikujące tą alfę? Wiem ze to tylko zdięcia i trzeba pojechać, ale może zobaczycie w niej coś co dla was jest oczywiste, a ja tego nie widzę i oszczędzicie mi 130km trasy

. Ewentualnie może jest w kutnie ktoś kto się na tym zna, albo ma zaufanego mechanika, do którego mógłbym się wybrać z przeglądem przedzakupowym.