Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jak czytalem temat Lukaszab z alfaclubu ktory robil teraz zamiane w 156, to trzeba miec jeszcze polos od 3.0 jezeli chce sie zostawic chlodnice oleju od 3.0, alternator tez ma inaczej mocowania, ogolnie nie jest taki plug & play jak wszyscy mowia

No to ja mam dla Was kompromis - 166 FL 2.0TS fabrycznie zrobiony na 125kW ;-)

jak czytalem temat Lukaszab z alfaclubu ktory robil teraz zamiane w 156, to trzeba miec jeszcze polos od 3.0 jezeli chce sie zostawic chlodnice oleju od 3.0, alternator tez ma inaczej mocowania, ogolnie nie jest taki plug & play jak wszyscy mowia
Kolego, bo w 156 nie było silnika 3.0 w 166 zamiana 2,5 na 3.0 oczywiście z podobnego rocznika jest praktycznie plug&play.

Długo jeszcze będziecie tak przeciągać? Nie ma sensu kolejnych kilku stron maglować o tym samym, mało istotnym. Zaraz będziecie się kłócić który kolor lepszy.

co to za kompromis jak nie ma dźwięku fałki.....

Dokładnie:)

- - - Updated - - -

nie słyszałeś TS powyżej 6500 obr. nie ma silnika r4 który tak brzmi

To TS'a trzeba aż tak kręcić, żeby jechał:P To już wiem czemu tyle palą:P
A na poważnie to chyba sobie jaja robisz, że wyskakujesz z czymś takim jak dźwięk 4 cylindrowego silnika rzędowego. Ty masz dźwięk układu wydechowego a nie dźwięk silnika. Gruźlik 2.4 przy pięciu garach ma fajniejszy dźwięk.

- - - Updated - - -

Długo jeszcze będziecie tak przeciągać? Nie ma sensu kolejnych kilku stron maglować o tym samym, mało istotnym. Zaraz będziecie się kłócić który kolor lepszy.

Szczerze to się chociaż temat rozhulał, bo tak cisza była. Wiem, że to nie ma sensu bo i tak każdy będzie chwalił swoje:) Nagle nikt z nas nie sprzeda V6 i nie kupi TS'a i odwrotnie też nie będzie.

Dam przykład i pierwszy zakończę bo faktycznie temat nie do rozstrzygnięcia i tak jak pisałem każdy ma swój target

Powiem szczerze, że myślałem nad swapem na twin sparka ale jednak wstawiłem 3.0 :P

Ostatnia edycja:
Co wystawiłeś? Sprzedajesz 166???

Miałem napisać "wstawiłem":P mój telefon lubi sobie coś po swojemu wtrącić :)

Wygląda ładnie -ładny kolor i beżowe wnętrze
na zdjęciach wygląda na czystą i zadbaną ale tu zbytnio nie oceni...
no i dość bogata wersja i małospotykany szyber :)

Amortyzatory
Powrót