Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ma przełożone fotele z przedlifta (najprawdopodobniej). W oryginale powinny być czarne.

Witam . tak jak już wcześniej pisałem mogę sprzedać moją 166-tke i chyba bede do tego dążył ... trafiła mi sie bardzo fajna 159 1.9 jts za dobrą kasę , jak by był ktoś chętny na moja AR to zapraszam na priv ... konkretne osoby zwsze mozemy sie dogadać...

Powiem Panowie, że nie zagłebiałem się nigdy w rodzaje kolorów i kompozycji kabiny. Poprostu alfa wygląda jak salonowa na zdjęciach. Felgi, z tego co widać chyba po regeneracji jakiejś bo nie widać obić, otarć itp. Ciekawe jak jest w rzeczywistości.

Dawid. Nie było takiej konfiguracji po lifcie.
A to że ładnie wygląda to nie świadczy o jakości. Trabant w tym salonie też pewnie by każdego zachęcił do kupna :sarcastic: Moim zdaniem lakier się świeci jak psu jajca a środek chamsko i bez gustownie przełożony. przecież widać że dolna część deski rozdzielczej jest czarna i nie pasuje do reszty. O ile w fotele ktoś się da nabrać to nie trzeba się znać na 166 w ogóle żeby zobaczyć że boczki nie grają z deską rozdzielczą.

Fakt nie znam wszystkich konfiguracji kolorystycznych, ale tak jak piszecie, przekładka była bo podłokietniki były w kolorze foteli, przynajmniej tak mi się wydaje.

Podłokietnik to raz a dwa że kolor boczka zawsze przechodził w dolną część deski rozdzielczej. A tu szary boczek a decha czarna :) podłokietnik jeszcze by przecierpiał ale ten boczek z deską to przecież od razu przekładką trąca.

najprosciej zapameitac ze w polifcie byly 3 opcje: srodek caly czarny, caly szary, i caly bezowy z czarna kierownica. boczki cale sa w danym odcieniu, nie jak tutaj czarno/szare, dodatkowo to co Marek pisal ze boczek nei pasu z deska :)

W każdym razie takie połączenie kolorów bardzo mi się podoba. Może ktoś sobie skompletował dla kaprysu...a może wymieniał wystrzelone poduchy po dzwonie.

jest duzo mozliwosci ale znowu wiekszosc idzie w zmiane foteli, a tu boczki, dol tunelu, mi to wyglada jakby z dwoch jedna byla skladana.

Kupiłem...

Walentynkowa chwila słabości i pod domem dosyć niespodziewanie stoi 166 2.5v6 FL. Cena.. najwyższa na Allegro z tego rocznika. Tego dnia rano jeszcze przeglądałem ogłoszenia Peugeotów 407SW, a skończyłem znowu w Alfie. To już trzecia. Ale tak to jest, że człowiek wsiądzie do samochodu, pojawia się banan na twarzy, a w głowie tylko myśl "chce ją mieć" :)

Także od tygodnia przekopuje kolejne tematy w dziale "166" i uczę się. Towarzystwo tutaj mało mi znane, ale jak znam życie wkrótce to się zmieni.

Kupiłem...

Walentynkowa chwila słabości i pod domem dosyć niespodziewanie stoi 166 2.5v6 FL. Cena.. najwyższa na Allegro z tego rocznika. Tego dnia rano jeszcze przeglądałem ogłoszenia Peugeotów 407SW, a skończyłem znowu w Alfie. To już trzecia. Ale tak to jest, że człowiek wsiądzie do samochodu, pojawia się banan na twarzy, a w głowie tylko myśl "chce ją mieć" :)

Także od tygodnia przekopuje kolejne tematy w dziale "166" i uczę się. Towarzystwo tutaj mało mi znane, ale jak znam życie wkrótce to się zmieni.

A to pewnie lokalną kupiłeś, czy tak?

A to pewnie lokalną kupiłeś, czy tak?
Chyba tak to można nazwać. Kupiona w Bielsku-Białej. Były właściciel to także forumowicz. Nawet się skarżył tutaj, że nie może jej sprzedać. No ale trafił się wariat.

Dobre :D
Gratulacje i powodzenia! Nawet nie wiedziałem, że była wersja Q2 w 166 :)

Dyferencjał założony przez poprzedniego właściciela. Działa jak trzeba. Nie wiedziałem, że można tak szybko taką krową po rondach jeździć :)

Zdjęć póki co za bardzo nie mam. Wkrótce coś pstryknę.

Amortyzatory
Powrót