Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To wiem która, długi czas ją obserwowałem coś w okolicach 20tys byla wystawiana. Szerokości!

Co Panowie powiecie o tej AR 166 http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90211f68b1

Oglądałem ja w listopadzie i widzę że nadal się nie sprzedała. Do roboty było zawieszenie z tyłu i rozrusznik. Niby sprzedaje ją młody chłopak i z nim się dogadałem co do ceny aż do przyjazdu ojca i niestety za tyle już nie chciał oddać. Podczas rozmowy telefonicznej części zawieszenia jak i 17 miały być w cenie auta a na miejscu już oddawali za dopłatą. Nieźli z nich kombinatorzy w ogłoszeniu pisze że zaraził się autami Alfy a ojciec mówi że on sam ją jeździ a młody jeździł Micra.

Ostatnia edycja:
Łukasz 166 a można wiedzieć na jaka cenę się dogadałeś wtedy z młodym?
Poza tym co wymieniłeś jak auto było utrzymane (środek,blacha)?

Moze młody marzył mieć na stałe 166 ale tatus nie dał hihi Micra tez na sprzedaż wystawiona ;)

Ostatnia edycja:
Idąć dziś z pracy niespodziewanie widzie znajomą mordkę 166 po lifcie, czarna z przyciemnionymi szybami, coś czego szukam:) Ale jak w pewnym momencie dał po garach to usłyszałem coś pięknego z rury v6, coś co mnie ciągnie w strone v6, obejrzałem się lecz nie było oznaczeń na "dupci", ale gang motoru zdradził co siedzi pod maską;) Och, chyba portfel tego nie przeżyje:o

Idąć dziś z pracy niespodziewanie widzie znajomą mordkę 166 po lifcie, czarna z przyciemnionymi szybami, coś czego szukam:) Ale jak w pewnym momencie dał po garach to usłyszałem coś pięknego z rury v6, coś co mnie ciągnie w strone v6, obejrzałem się lecz nie było oznaczeń na "dupci", ale gang motoru zdradził co siedzi pod maską;) Och, chyba portfel tego nie przeżyje:o
V6 poznasz po klasycznej dwururce w chromie.

- - - Updated - - -

Zagazuj i nic portfel nie będzie cierpiał.

Łukasz 166 a można wiedzieć na jaka cenę się dogadałeś wtedy z młodym?
Poza tym co wymieniłeś jak auto było utrzymane (środek,blacha)?

Moze młody marzył mieć na stałe 166 ale tatus nie dał hihi Micra tez na sprzedaż wystawiona ;)

Na kwotę 9.000. Środek był w dobrym stanie. Co do blachy wgięty był próg z tyłu od strony kierowcy i pojawiała się już w tym miejscu ruda.

Jak tak sobie oglądam te foty i czytam te kwoty to śmiać mi się chce. Swoją 2.5V6 z '99 sprzedałem finalnie za 5,5tys w grudniu :)
Zawieszenie sprawne, silnik po remoncie głowic, skrzynia sprawna, pół auta wymienione w częściach, minusem była nagrzewnica do wymiany, brak skór i blacha/lakier do poprawki w paru miejscach...

Witam Kolegów ponownie.Jak już pisałem wcześniej chciałem kupić 166 po fl.ale życie swoje.Jak wcześniej pisał kolega o walentynkach tak ja sobie sprawiłem prezent.Nie jest to 166.córka zmieniała auto na vana bo ma pociechę to osobowy trafił się mnie.Jest to peugeot 607 z 2001r. choć jest serwisowany na bieżąco to nie to co alfa.Jest wypasiony ale nie tak jak 166.Za rok przełożę wnętrze na jasne skóry i navi bo były w roczniku.Forum 607 to totalne dno,brak schematów i innych opisów.Forum ALFY to kompendium wiedzy na temat samochodów tej marki.To tyle,może kiedyś będzie.
Pozdrawiam szanownych kolegów.

Witam Kolegów ponownie.Jak już pisałem wcześniej chciałem kupić 166 po fl.ale życie swoje.Jak wcześniej pisał kolega o walentynkach tak ja sobie sprawiłem prezent.Nie jest to 166.córka zmieniała auto na vana bo ma pociechę to osobowy trafił się mnie.Jest to peugeot 607 z 2001r. choć jest serwisowany na bieżąco to nie to co alfa.Jest wypasiony ale nie tak jak 166.Za rok przełożę wnętrze na jasne skóry i navi bo były w roczniku.Forum 607 to totalne dno,brak schematów i innych opisów.Forum ALFY to kompendium wiedzy na temat samochodów tej marki.To tyle,może kiedyś będzie.
Pozdrawiam szanownych kolegów.

A jaki "motur" ? ;)

Jak oddawalem swoja 166 to myslalem o 607 ale modele po lifcie na pelnym wypasie mocno trzymaja cene. Wziolem na przeczekanie Lagune na wypasie 2.2 dci w automacie ma 150 kucy u mnie. Poza estetyka w niczym nie ustepuje 166. Bardzo fajne auto chcociaz nigdy bym nie pomyslal o francuzie. Jedyny minus, kolanami podpieram sie na zakretach;) prawie jak na motorze, to nie jest auto do szybkiej jazdy;)

Sent from my BN NookHD+ using Tapatalk

Amortyzatory
Powrót