Wszędzie tam gdzie wkładasz PU, które ma się ruszać.
Wszędzie tam gdzie wkładasz PU, które ma się ruszać.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Cenne uwagija również mam zestaw zakupiony na tył i jakoś na dniach będę przymierzał się do zabawy z tym. Muszę tylko busa uruchomić bo stał całą zimę i aku powiedział papa. Znając życie jak zacznę z Alfą to kilka dni zejdzie a przydało by się czymś poruszać.
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
Cześć [MENTION=8469]Masa625[/MENTION] udało się jakoś usunąć śrubę lub jakoś to naprawić.
W piątek będę się zabierał za swoją belkę którą robił [MENTION=3299]criss2007[/MENTION], ale dzisiaj po szybkich oględzinach auta zobaczyłem, że w przednim zawiasie od strony pasażera mam urwaną tylną śrubę mocowania sannek w miejscu mocowania wahacza. Nie wiem jak mogłem tego nie widzieć jak robiłem skrzynię.
Mam teoretycznie jakiś zestaw do wykręcania śrub ale boję się, że moga nie dać rady.
Pytanie czy jest tam miejsce na rozwiercenie i naprawę przy pomocy tulejek do naprawy gwintu helicoil.
Ktoś wie może jakie śruby są montowane w tylnym mocowaniu belki jak i przednim zawiasie chodzi o rozmiar i skok gwinty?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Kryzie naprawiłem to oczywiscie . jeżeli chodzi o tylna belke to są tam dlugie śruby na klucz 15mm i skok 1.25. Śruby są dosc dlubie i przechodza przez wzmocnienie podlogi by po ok 10 centymetrach lapac gwint w podlodze. U mnie ukrecil sie gwint wlasnie głęboko za tym wzmocnieniem. Ja uratowalem to wkrecajac tuleje samogwintujaca we wzmocnienie podlogi. Wkrecilem tam srube na klucz 17 mm. Skok gwintu w tej tulei samogwintujacej mam 1.5 wiec takantez srube zastosowałem. Wszystko elegancko dziala. Pamietaj ze śruby w podwoziu są twarde i używaj do ich rozwiercania wierteł kobaltowych a nie zwyklych do metalu bo sie niepotrzebnie umeczysz i nawqurwiasz.
wysłane z WC
[C
M9 chyba ja sie ma tych numeracjach nie znam. Zerknij se w necie jakie M misi byc pod klucz 15
wysłane z WC
[C
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Kolejny raz Ci napisze po swojemu. Użyłem tulei gwintujacej pod srube 17 mm. Zdaje sie ze m10 wg gwintownika. Kup sobie kilka takich tuleje w roznych rozmiarach to są groszowe sprawy i dopasujesz jaka potrzebujesz. Ja sie nad tym tak nie zastanawialem i nie dumalem. Kupilem kilkantulejek i wsadziłem tam taka jaka pasowała. Otwor musialem nieco rozwiercic zeby zewnętrzny gwintownik tej tulei wszedl. Ja sie nie posługuje tymi wielkościami M nigdy. Zawsze kupuje śruby pod konkretny klucz z odpowiednim skokiem gwintu i twardością .
Jezeli M10 odpowiada kluczowi 17 to taka tuleje wsadziłem.
wysłane z WC
[C
Niestety u mnie w mieście nie ma takich rzeczy od ręki, więc muszę je zamówić przed pracą, dlatego dopytuję.
Kurcze kupowałem już M6, M8, M10 i ostatnio M14 x 1,5 i nie są to groszowe sprawy ceny zaczynają się od 100zł - chyba że myślimy o innych tulejach.
Ja mam takie zestawy np.: dla M14
A ja zawsze używam wielkości gwint "M" i skoku - tak jak pisałem różnie bywa z wielkością klucza w stosunku do gwintów.
Ale może się uda i nic nie będzie potrzebne, a naprawę gwintu przy przednim zawieszeniu zrobię na spokojnie jak sprawdzę śrubę z lewej strony.
Ostatnio edytowane przez krzyzie ; 26-03-2017 o 17:34
Krzyzie to są inne rzeczy. To nke są tulejki drogie. Mozliwe ze mowimy o innych. Zaraz ci zrobie fotke takiej tulejki mam w piwnicy. To kosztuje 2 pln. Jakbym na kompie siedzial to by ci linka dal. Ja na allegro kupowałem. Poszukaj czegos takiego"tuleja do naprwy gwintu" .
![]()
I wazne. Zewnętrzna narzynke wklejaj na klej taki zeby sie nie wykrecilo.
wysłane z WC
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 26-03-2017 o 18:07
[C