Wymiana gumowych gałek ICS

redek83

Nowy
Auto
Inny
Jak w temacie. Mam 2 nowe gałki i chciałem wymienić stare poszarpane. Kiedyś ktoś mówił że schodzą "na siłę". Wyjąłem cały ICS, zdemontowałem przedni panel i jakbym tego nie próbował ugryźć nie schodzi. Pozrywałem już stare gumy i zostały same plastiki. Ma ktoś jakąś złotą myśl jak to zdjąć? Widać już metalową część na której to siedzi ale za cholerę nie mogę jej wymienić. HELP ;)

u mnie wystarczylo pociagnac do siebie i zeszly, moze ktos u Ciebie przykleil? ;>

Jak w temacie. Mam 2 nowe gałki i chciałem wymienić stare poszarpane. Kiedyś ktoś mówił że schodzą "na siłę". Wyjąłem cały ICS, zdemontowałem przedni panel i jakbym tego nie próbował ugryźć nie schodzi. Pozrywałem już stare gumy i zostały same plastiki. Ma ktoś jakąś złotą myśl jak to zdjąć? Widać już metalową część na której to siedzi ale za cholerę nie mogę jej wymienić. HELP ;)

są nakładane - ktoś u ciebie przykleił, albo nabił jeszcze coś wokół klina

Udało się. Nie wiem czym to było przyczepione/przyklejone ale żadną siłą nie zeszło. Rozebrałem cały panel przedni ICS i mały brzeszczot i jedziemy z plastikiem :D 20 min i w kilku kawałkach plastik zlazł. Śladów kleju brak. Wiem że metoda łopatologiczna ale miałem rozbebrany cały ICS a auto na wieczór niezbędne. Jak dla mnie temat do zamknięcia. Pozdro

Pochwal się z kąd miałeś nowe gałki, ja sobie jedną uszkodziłem i chętnie bym wymienił.

ja tez bym chciał na namiary i cenę

są dostępne w serwisie ... możemy zrobić większe zamówienie będzie taniej ... jak ktoś chce to niech się wpisuje a ja zorientuję się po ile teraz są ... 2 lata temu były po 25zł sztuka ...
ale przy większym zamówieniu coś by się dało zejść ... najlepiej zamawiać kpl .. lewa i prawa galka są inne mają inne mocowania.

Jeśli cena bardzo się nie różni od tego 50zł za komplet to ja się piszę.

Chyba będzie kto pierwszy ten lepszy :D i mam nadzieje że szerszeń http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/378.html nie będzie miał mi za złe ;) ale gałki mam od niego. Za symboliczne 10zł i teraz wyglądają jak nówki. Faktycznie trzeba zwracać uwagę bo różnią się prawa od lewej długością mocowania.
Jak ktoś potrzebuje to z tego co się orientuję szerszeń miał też "garść" potencjometrów jeśli komuś się zepsuł (objawem jest samo-ściszające się radio).

Ostatnia edycja:
Chętnie kupię takie gałeczki w jakiejś miłej cenie, bo kwota 89zł (tani fiat allegro) mnie przeraża. Tak więc wliczcie mnie.

Witam, poszukuje także kompletu gumowych gałek do ICS, znacie inne miejsce niż autoryzowany serwis?

Właśnie dzwoniłem na ASO cena za stronę jedna gałka 70 zł :cray::hang3::suicide2: chyba se jaja robią oni są nie normalni.Ja też dopisuję się do listy chętnych jak będzie za 50 zł.

Właśnie dzwoniłem na ASO cena za stronę jedna gałka 70 zł :cray::hang3::suicide2: chyba se jaja robią oni są nie normalni.Ja też dopisuję się do listy chętnych jak będzie za 50 zł.
A wiecie ile kosztują dwa paski gumowe do bagażnika te które mają trzymać pakunek? 200 zł. !!!!

mam pytanie odnośnie ICSa jak kupiłem auto z niedziałającym juz przyciskiem 2 do zmiany zaprogramowanych stacji (te po lewej stronie) ale wczoraj przestał mi działać równieź przycisk 3 co moze być przyczyną i jak to ewentualnie naprawić ??

Dzwoniłem wczoraj do ASO Fiat w bolesławcu - cena 78zł 1szt

:laugh::banghead::banghead: no to były sobie piękne gałeczki na razie odpuszczę zakup.

---------- Post added at 06:48 ---------- Previous post was at 06:46 ----------

A wiecie ile gałka biegów tak sobie pomyślałem że nie będę obszywał tylko wyłożę na nową no niech mnie to wyniesie 200-250 max , a tu zong 450 zł hahahaha.

mineło trochę czasu, może ktoś odnalazł tańsze gałki gumowe do ics :)

Ja u siebie z gałek wyrzuciłem gume, wyczyściłem z kleju i wygląda jak nowe i palce nie slizgaja się na tym( koszt 0zl) i różnicy nie widać.

Amortyzatory
Powrót