Air Conditioner

skarabeusz

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.5 v6
Witam...
Podpowiedzcie mi prosze pare dni temu spalil mi sie silnik dmuchawy wiec pomoglo allegro i udalo sie zamowilem przyslali uzywke podobniez dzialajaca...
Podjechalem do znajomkow oproznili klime i udalo sie wymiec silniki.Jednak po wlozeniu i zmontowaniu wszystkiego wyskakuje nadal na ics-e (Air conditioner)..
Podpowiedzcie co moze byc nie tak...
Czy moglo spalic sie cos jeszcze?? Jeli tak to co i w ktorym miejscu szukac przyczyny...
Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi...

a z nagrzewnicy nie kapie ci płyn na tył icsa? u mnie tak było i pokazywało ten napis. po wymianie nagrzewnicy i wysuszeniu ics wszystko jest ok

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie wszystko jest suche nic nie kapie....
Zaklinowalem sie w tej sprawie nie wiem jak to ugrysc...

dołączam również do tematu, mam również taki sam problem i nie wiem co z tym zrobić.

wilgoć z tylu ics-a nie wchodzi w gre. U mnie był już wymieniany ics i dokladnie jest to samo, za ics-em jest suchutko.

Do klimy jest osobny sterownik (gdzieś pod ics`em o ile dobrze pamiętam). ICS służy tu tylko do wyświetlania stanu. Klima powinna działać nawet z odpiętym ics`em. Należy w takim przypadku podłączyć tylko dolny zestaw przycisków spod ics`a.

To może właśnie ten sterownik klimy padł.

Chyba nie obędzie się bez wizyty na examinerze w Waszym przypadku.

Kiedyś tu czytałem że ten komunikat wyskakuje również przy zacinaniu się którejkolwiek klapki z systemu wentylacji/nawiewu. Tzn zmieniając nadmuch szyba/klata/nogi wystarczy że nie domyka się dokładnie i już masz Air...
U mnie ten komunikat wyskakuje jak wjadę w jakąś większą dziurę więc wilgoć jakoś mi się nie klei.

no jesli tak mówisz to u mnie wlasnie nie działa klapa cyrkulacji powietrza. Nie wiem wlasnie dlaczego. Kiedyś tam grzebałem i przy naciśnięciu przycisku nie pojawia się napięcie na silniku i klapa nie działa:/ myślałem że jest gdzieś może bezpiecznik od tej klapy ale niestety nigdzie nie znalazłem.

Przy dmuchawie jest sterownik elektryczny od otwierania i zamykania klapy jesli on zwariowal to mam rozumiec ze dmuchawa sie nie załaczy....tak..
Kolejne pytanko jak go uspokoic bo francol przy wyslaniu komunikatu z ics-a obraca sie chyba w kolo a nie w dwoch plaszczyznach(otworz i zamknij)...
Nie wiem jak go uleczyc macie jakies pomysly??
Dziekuje i pozdrawiam

wlasnie to przerobilem:) po wyslaniu sygnału silnik obraca sie wkoło, trzeba wybrac odpowiednia pozycje i wyłączyć zapłon i silnik z powrotem wkrecić na miejsce. Po tym zabiegu wszystko wróciło do normy. Klapa zamyka sie i otwiera i blad nie wyskakuje.

Ostatnia edycja:
Nie, skąd Ci to przyszło do głowy ?

Rozumiem że masz mało postów ale staraj się pisać tylko kiedy wnosisz coś do tematu.

u mnie był dokładnie taki błąd i przyczyną była klapa cyrkulacji powietrza

U mnie ten błąd wyskakuje, jak wyłączę klimatyzację, i przełączę na obieg zewnętrzny.

to masz dokladnie to co ja mialem, blokuje Ci sie klapa od cyrkulacji powietrza

Amortyzatory
Powrót