Paliwo do pompy CR dociera patrzyłem już na te zaworki i wszędzie podczas rozruchu cieknie, na wylocie z pompy już nic.
Wiadomo koledzy że na odległość,mając przed oczami tylko te moje wypociny niewiele jesteście w stanie zdiagnozować, aczkolwiek naprawdę doceniam każde słowo
Wg fiat ecu scan podczas rozruchu cisnienie ustawione przez ECU winno wynosić 273Bara natomiast osiągane jest max 1,5 BarCzyli pompa ewidentnie nie potrafi utworzyć potrzebnego ciśnienia. I teraz pytanie czy praca pompy wtryskowej zależna jest od prawidłowej pracy czujnika halla
W tygodniu jade do bosch serwis więc zdam się na nich
Cały czas wmawiam sobie ten czujnik halla bo łapciuch króty mi regulator wymieniał zarzekał się że z pompą wszystko ok jest, bo gdyby tłoczki sie pourywały to wogóle by nie dało rady jej odpalić po wymianie regulatora normalnie odpalała jezdziła i zgasła ale dało radę ją uruchomić ponownie(doszedł błąd P1320 ale odpalała),..
Może rzeczywiście się tłoczki pourywały tym razem, bo zepsuty regulator ciśnienia, zepsuta pompka w baku, błąd czujnika cisnienia na listwie, teraz gaśniecie częste z możliwoscia odpalenia i błąd czujnika halla i w koncu brak cisnienia na pompie podczas rozruchu to oznaka zerwanych tłoczkuw na pompie CR... Oby nie![]()