• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Regulacja czułości fabrycznego alarmu

yoozef

Nowy
Auto
była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98
Czy możliwa jest w 166 regulacja czułości alarmu?
Mam standardowy alarm fabryczny AR. Jest tak wrażliwy, że w "normalnych" miejscach nie mogę go używać i zamykam auto z klucza. W innym wypadku zaczyna wyć nawet jak 5m od niego zaszczeka pies :). Parkowanie gdzieś przy ruchliwej ulicy w ogóle odpada...

--
Yoozef

Kolego yoozef,
przyczyną jest ultradźwiękowy czujnik ruchu umieszczony za lampą sufitową.
Niestety nie ma tam żadnej regulacji, jedyne wyjście to go po prostu odłącz.
Moduł alarmu nie sprawdza czy ten czujnik jest obecny.
Możesz nabyć gdzieś używkę i go wymienić.
W moim nie reaguje nawet na wyładowania w czasie burzy, dopiero go uruchomi gdy szyba jest uchylona.

Hmmm... popatrzyłem na ten panel z czujnikami w suficie i nie mam pojęcia jak go wydłubać :). Żadnych wkrętów ani zatrzasków na wierzchu, boję się że połamię. Bardzo bym prosił o jakieś sugestie :).

--
Yoozef

Z tyłu panelu (po lekkim podważeniu) są dwie blaszki które trzeba nacisnąć śrubokrętem i wychodzi.
Identycznie mocowana jest lampa sufitowa (patrz instrukcja obsługi - wymiana żarówek).

Ostatnia edycja:
spróbój wyjac bezpiecznik od alarmu,centralny bedzie chodził elegancko i przestanie wyc

Amortyzatory
Powrót