brak świateł postojowych z prawej strony żarówki są dobre
brak świateł postojowych z prawej strony żarówki są dobre
sprawdź oprawkę postojówki u mnie w 156 się blaszki poodginały, a jeżeli i przód i tył, to bezpieczniki, przekaźniki ,kontrola instalacji
z przodu i z tyłu żarówki są dobre oprawki i też nie przychodzi prąd na przewody
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 21-10-2010 o 16:26
Ja tez mam to samo i tez z prawej strony.Blaszki dotykaja na 100% zarowki,a ona w tej chwili nie swieci.Czesto jest tak,ze dziala ta postojowka,ale wystarczy abym przejechal sie po duzych nierownosciach lub otworzyl maske,a pozniej nia lekko trzasnal by zamknac i przestaje swiecic.Ktos wie gdzie szukac przyczyny?Moze jakis bezpiecznik nie laczy,ale jest taki ktory odpowiada za jedna zarowke?
Dziwna sprawa z tymi zarowkami.Od kilku dni znowu nie dzialala mi ta prawa postojowka wiec postanowilem poszukac przyczyny.Kupilem kilka zaroweczek na zapas.Wlozylem nowa i dalej nie dziala.Ruszalem kablami,sprawdzalem czy blaszki dolegaja i nadal nic.Zlecialo troche czasu i juz mialem zdemontowac lampe,zeby miec lepszy dostep,ale tesc mi podsunal zdaje sie glupia propozycje.Zaproponowal zebym wzial te dzialajaca zarowke z lewej strony i wlozyl ja na prawa.Ja na to,ze ta jest nowa i musi swiecic,ale dla swietego spokoju tak zrobilem i o dziwio dziala.Sprawdzilem jeszcze te trzy pozostale z zapasu i tylko jedna okazala sie dobra.A ja tak dlugo jezdzilem z majaco fochy lampka.I proponuje najpierw szukac przyczyny w zarowce.Nie sa spalone(cale zarniki)a jednak nie swieca.I kupowalem je dzis wogole w innym sklepie niz poprzednio.