Rozstaw szyn foteli 166

cuma_borek

Nowy
Auto
była 145 BX Zender, jest 166 2.4jtd progression, GTV 2.0TS oraz 3.0v6 Cup
jako ze jestem uzytkownikiem 145. z tym tematem wybralem sie tutaj, a mianowicie chodzi mi o to, ze chcialbym wstawic przednie fotele ze 166 do 145. Mam prosbe do posiadaczy, czy ktos mogl by zmierzyc rozstaw szyn, oraz dlugosc prowadnic??
milo bylo by tez spojrzec na jakies foto jak to wyglada. Kolejna sprawa to czy cala elektryka fotela zawarta jest w samym fotelu czy gdzies po za nim, tzn. jezeli fotel jest elektryczny i podgrzewany, to wystarczy podpiac + i - i dziala, czy trzeba wiazke przerabiac, zakladac przekazniki dodatkowe itp... z gory dziekuje za zainteresowanie i licze na wasza pomoc

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wszystkie pamięci i podgrzewania są w fotelu, wystarczy podpiąć zasilania.

Witam,
napędy ustawiania foteli są oczywiście w fotelach, natomiast moduł pamięci ustawiania fotela kierowcy jest osobno pod siedzeniem.

cała elektryka jest w fotelu z tego co widziałem, jak będę miał czas to zmierzę rozstaw i długość szyn.

cała elektryka jest w fotelu z tego co widziałem, jak będę miał czas to zmierzę rozstaw i długość szyn.

aha, dziekuje wszystkim za odpowiedz. dodatkowo dowiedzialem sie wstepnie ze rozstaw szyn to 48cm, czyli o 9cm szerzej jak w 145, a mogl by ktos zmierzyc jeszcze szerokosc siedziska, bo moze fotel jest tak samo szeroki jak w 145 tylko szyny po brzegach rozstawione.
gdzie szukac schematu elektrycznego do 166, chodzi glownie o te fotele?

a mogl by ktos zmierzyc jeszcze szerokosc siedziska

Kolego wydaje mi się że fotele w 166 są szersze, przesiadłem się ze 145 na 166 i na tyłku idzie odczuc roznice.
Myślę ze lepiej by było wcisnąć fotele od 156 tyle że tam ciężko o elektryke :/

Pytanie zagadka :P
A co ze składaniem foteli?? :);)

Pytanie zagadka :P
A co ze składaniem foteli?? :);)
nie przeszkadza mi to absolutnie. obecnie mam skore ze 146 tez nie skladana, a jezeli juz koniecznie musze oparcie pochylic to zawsze zostaje krecenie pokretlem od regulacji i sa zlozone. to ze fotele w 166 sa wieksze, ciezsze, masywniejsze to wiem, bo siedzialem w takich. sam nawet przez jakis czas mialem 166, a do 145 chcialem wlozyc bo brakuje mi podgrzewania w moich. jak by sie jeszcze elektryke podpielo to juz w ogole wypas, ot..taki bajer chcialem miec.
od 156 fotele by bardziej pasowaly, z tym ze tam ciezko znalesc w ogole podgrzewane, a o elektryce nie wspomne, bo w ogole takich nie widzialem.
dlatego pierwsza sprawa bedzie szerokosc samego siedziska, czy zmiesci sie w 145 od tunelu i drzwi czy sie zamkna. prowadnice nie ma problemu przerobic. mialem juz fotele od gtv, 145/146, i 156 wiec od 166 tez kiedys musza byc:)

Na złożenie elektrycznego fotela ze 166 czekałbyś wieki i nie doczekał ;) nie jest przystosowany do składania i boczki oparcia i siedziska klinują się o siebie. Siedzisko jest dużo szersze od szyn, ledwo mieści się w 166. Obawiam się, że mimo super pomysłu to się nie uda. Choć mówi się "nigdy nie mów nigdy", więc trzymam za Ciebie kciuki ;)

żuwik;420346 napisał:
Na złożenie elektrycznego fotela ze 166 czekałbyś wieki i nie doczekał ;) nie jest przystosowany do składania i boczki oparcia i siedziska klinują się o siebie. Siedzisko jest dużo szersze od szyn, ledwo mieści się w 166. Obawiam się, że mimo super pomysłu to się nie uda. Choć mówi się "nigdy nie mów nigdy", więc trzymam za Ciebie kciuki ;)
no wiem wiem, widzialem ten fotel i wydawalo mi sie ze jednak samo siedzisko nie jest szersze wiele or szyn. co do zapalu i pracy, to juz wiele razy buylo tak ze mowiono ze sie nieda a sie dalo. nawet z przekladka wnetrza w 145, ze do boxera nie wejdzie decha od 146 z 2000roku po fl. mowiono ze fotele od gtv nie pasuja, od 156 tez, a jednak jak sie ktos uprze to wszystko jest do zrobienia i nie wyglada to na druciarstwo tylko dla niewtajemniczonych jest nie do odroznienia od orginalu.
co do foteli szkoda mi wywalic 800zl na fotele zeby sie okazalo ze nie wejda w ogole z szerokosci. najlepiej to gdyby ktos sie pozbywal jednego fotela nawet zniszczonego to mial bym na przymiarki

Kolego a może fotele od Lanci Lybra bo z tego co się interesowałem to wyglądają na identyczne z fotelami od 145/146/156 a dodatkowo łatwiej trafić na egzemplarz obity alcantarą i z podgrzewaniem

Kolego a może fotele od Lanci Lybra bo z tego co się interesowałem to wyglądają na identyczne z fotelami od 145/146/156 a dodatkowo łatwiej trafić na egzemplarz obity alcantarą i z podgrzewaniem

popatrze, chociaz te z 166 maja fajne logo wyszywane

popatrze, chociaz te z 166 maja fajne logo wyszywane
te od lybry sa beznadziejne siedzi sie w nich jak na materacu, moze sa wygodne ale jakies takie galaretowate, ani trzymania bocznego, pozatym skora latwiejsza w utrzymaniu

A ze 156 nie będą lepsze? Są mniejsze od tych w 166, mają taki sam znaczek i stosunkowo łatwo je znaleźć. Do tego nie mają elektrycznej regulacji pochylenia oparcia, które może i jest fajne, ale w 145 doprowadzi Cię do szału :)

A ze 156 nie będą lepsze? Są mniejsze od tych w 166, mają taki sam znaczek i stosunkowo łatwo je znaleźć. Do tego nie mają elektrycznej regulacji pochylenia oparcia, które może i jest fajne, ale w 145 doprowadzi Cię do szału :)
ze 156 przypasowywalem, i nie ma problemu, tylko szukam czarnych i podgrzewanych, co do elektrycznej regulacji nie przeszkadza mi to absolutnie bo praktycznie jezdze sam, albo w dwie osoby, do tylu raczej nie zagladam wcale

podpinam sie do tematu ale z innej manki;
mianowicie:
czy do 156 wejda stolki z 166?

cel:
chce elektryke i grzanie bo troche bida.

a tak wogole to moze ktos podac ta szrokosc szyn, od ktorej zaczal cuma_borek??
jakies podstawowe wymiary tego krzesla.
przyznam sie ze jakos mam takie marzenie ze to wystarczy przekrecic i podlaczyc i gra..:/ jak myslicie?

zmierzycie? koledzy z 166?

podpinam sie do tematu ale z innej manki;
mianowicie:
czy do 156 wejda stolki z 166?

cel:
chce elektryke i grzanie bo troche bida.

a tak wogole to moze ktos podac ta szrokosc szyn, od ktorej zaczal cuma_borek??
jakies podstawowe wymiary tego krzesla.
przyznam sie ze jakos mam takie marzenie ze to wystarczy przekrecic i podlaczyc i gra..:/ jak myslicie?

zmierzycie? koledzy z 166?

szyny sa w 166szersze o 9cm, maja chyba o ile pamietam 49albo 53cm

Amortyzatory
Powrót