witam, wczoraj juz ostatnie strzępy mojej oryginalnej osłony zostawiłem gdzies na garbie lodu i teraz musze kupić nową.. czy te osłony z allegro po 100zł są cos warte?? gdzie to mozna szybko kupić poza allegro?? intercars, fota??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pogadaj z użytkownikiem twardy http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/1873.html On kiedyś dorabiał osłony po silnik może jeszcze ma.
a jaką zamówiłeś??
Bo muszę też jak najszybciej kupić do swojej 147 i nie wiem jaką kupić...
oryginalnej używki nigdzie nie mogę znaleźć... ;/
Te osłony plastikowe kompletnie nic nie dają, oprócz tego, że są. Sami widzicie, że po jakimś czasie same odpadają. Ja jakiś czas temu uszkodziłem miskę olejową, mimo że miałem taką osłonę z plastiku. Zaraz po naprawie tego zrobiłem osłonę z blachy ocynkowanej o grubości 1mm. Nie musiałem kupować, bo akurat miałem taką w garażu.
Najpierw wyciąłem kawałek blachy o wymiarach 50 na 100cm. Następnie wszedłem do kanału, przykręciłem dwoma wkrętami samowiercącymi do przedniego wzmocnienia. Szlifierką kontową dociąłem blachę, żeby nie wystawała poza sanki, a następnie dokręciłem do sanek po 3 wkręty na każdą stronę. Aha, jeszcze wrzuciłem kawałek twardego styropianu o grubości 1cm między miskę a blachę. Taka osłona na pewno spełni swoje zadanie. Druga sprawa, ze koszt znikomy a roboty nie więcej niż przy montażu tej plastikowej.
wszystko fajnie ale jak taka blacha dotknie w jakims miejscu silnika to przeciez bedzie rezonans.. no i dźwięk silnika odbija się od takiej blachy