Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Albo czujnik Stopu nad pedałem hamulca
Nie mówie,że nie ale miałem taki problem w Civicu i też raz świecił jeden STOP raz oba. Najpierw wyciągnołem ten czujnik przeczyściłem go i chwilowo pomogło,ale na drugi dzień znowu to samo wymieniłem go nowy bodajże 23zł kosztował i jak ręką odjął.Wtedy raczej by to dotyczyło obu świateł - czujnik jest wspólny, "na krótko" połączony tylko z 3 stopem. Problem jest w elemencie pośrednim, rozdzielającym sygnał, lub w zwarciu, ale wtedy by to musiało być zwarcie do pozycji i stop by się świecił tylko przy włączonych pozycyjnych (lub analogicznie kierunkach lub przeciwmgłowych). Logiką, która steruje światłami jest właśnie owa centralka. Współpracuje ona jeszcze z innymi elementami, ale od niej bym zaczął.
mi sie wydaje na 100pro ze masz przetarte kable w uszczelce co idzie do klapy bagażnika ja to przerabiałem jakis tydzień temu światła z tyłu migały jak choinka jak włączałem np przeciwmgielne z tyłu to swieciła jedna lampa po chwili żadna ruch klapą powodował miganie tylnych swiateł wiec kupilem w elektroniku cienkie kable tam wszystkich jest 12 4 z nich okazało sie ze sa grubsze od reszty wiec przylutowałem podwójne kable koszt zabawy 20zł i ze 3godz roboty jak ci ktoś pomoże ja to robiłem sam 5godz i troche sie na gimnastykowałem pozdro..Witam
jak w temacie...jeden stop ten od strony kierowcy nie gaśnie. Pali się cała żarówka czyli i stop i pozycja reszta gaśnie normalnie. Jakieś pomysły jak to usunąć?
a ja ci gadam ze masz kable przetarte. zapytaj kto nie miał z tym problemu. ja wszystkie 12 kabli miałem pęknięte i sie stykały razem i robilo mi choinke. pozycyjne z tyłu tez mi migały, gdzie one nie sa na klapie, ale przebicie bylo i robiło robote. wystarczy to ze dziewczyna mi mówiła przy wysiadaniu z auta "znów mnie kopło". jak 2 razy to słyszałem to pomyślałem, ze ja cie zaraz kopne ale jak ja kopło ze 4 razy to chyba musiało faktycznie kopać.Dzięki za podpowiedzidzisiaj patrzyłem troszke ale mnie niestety nie oświeciło
Pali się lampa w tylnim błotniku a nie w klapie wiec przetarte kable chyba odpadają. Czujnik pod pedałem stopu chyba też nie bo palily by sie wszystkie stopy i tylko stopy a u mnie pali sie i stop i pozycja czyli zwiera całą żarówke.
Wykreciłem tą zieloną centralke przeczysciłem styki itp ale nic to niestety nie dalozastanawiam sie nad jej rozkreceniem...
Może ma toś z forumowiczów taką centralke na sprzedaż?![]()
A on ci gada że chodzi o światło STOPu, które nie jest w klapie.a ja ci gadam ze masz kable przetarte zapytaj kto nie miał z tym problemu
w wiesz gdzie sa w ogóle swiatła stopu ?A on ci gada że chodzi o światło STOPu, które nie jest w klapie.
BTW ja nie miałem z tym problemu.
To będzie raczej centralka, przy zwarciu gasłoby po wyjęciu kluczyka - bez plusa nawet przy zwarciu nie ma świecenia.
No wiemw wiesz gdzie sa w ogóle swiatła stopu ?