Witam znowu![]()
jeszcze jeden problem mianowicie tak jak w temacie brak oswietlenia w bagaznikujedyne co wiem i co sprawdzilem to bezpiecznik jest ok i zarowka tez ok wiecej mozliwosci nie znam
ma ktos jakis poglad na to
? pzdr
Witam znowu![]()
jeszcze jeden problem mianowicie tak jak w temacie brak oswietlenia w bagaznikujedyne co wiem i co sprawdzilem to bezpiecznik jest ok i zarowka tez ok wiecej mozliwosci nie znam
ma ktos jakis poglad na to
? pzdr
Witaj,
był już taki temat - poszukaj dobrze.
(z tego co pamiętam okazało się że wiązka wchodząca do bagażnika, pod klapą z lewej strony, była poprzecierana)
wpadlem na to
ale w pracy jakos zbytnio nie dzialalo ;/ znalazlem informacje o mikroprzełączniku przy zamku tylnej klapy jutro sprawdze moze to bedzie to... \
thx
pytanie ... czy miałeś do tej pory oświetlenie i nagle przestało działać ?
czy nigdy go nie było ?
Oświetlenie bylo od kiedy kupilem samochod do jakis 3 tyg. temu ;/ czyli przez okolo pol roku dzialalo oka teraz brak
sprawdze dopiero dzisiaj ten mikroprzełącznik czy jak to sie tam zwie
![]()
lub jeszcze przekaźnik po prawej stronie przy bezpiecznikach ... u mnie to było przyczyną braku oświetlenia
Znaczy sie przekaznik po prawej stronie w bagazniku? a jakis konkretniejszy namiar ktory to przekaznik? ;> sorki ze tak kombinuje ale kurcze godziny w jakich pracuje nie rozpieszczaja no i po wyjsciu juz ciemno ;/
mialem podobny problem i czujnik w zamku byl ok. okazalo sie ze przerwane byly 3 przewody w oslonie gumowej ktora doprowadza przewody z auta do klapy bagaznika. Sciagnij tą gume i zobaczy czy u Ciebie nie jest podobnie
masakra przez ta pogode i inne usterki ktore eliminuje zapomnialem o oswietleniuok dzieki wielkie postaram sie to jak najszybciej ogarnac i dam znac jaki wynik
![]()
wracam do tematu - może mi ktoś pomoże
przejrzałem forum i nie znalazłem odpowiedzi
zgasło oświetlenie w bagażniku jak również światełko klapy na desce rozdzielczej
Żarówka ok. Napięcie na obudowie jest.
Sprawdziłem bezpieczniki lecz nie wiem czy dobre bo w instrukcji w ogóle nie ma tego opisu jako oświetlenie bagażnika/bezpiecznik
Zaznaczam że wersja po fl04 więc ma inne przekaźniki w bagażniku i nie ma opisu który z nich jest do czasowego wyłącznika oświetlenia.
Czy może ktoś pomóc w tej sprawie.
Który to bezpiecznik? ew. przekaźnik w mojej wersji.
Pozdrawiam