[166] co to moze byc??

Manio0017

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 1999r
nie działa mi nawiew po sprawdzeniu silnika nawiewu okazało sie ze on działa
po sprawdzeniu czy jest prąd we wtyczce okazło sie ze go nie ma ( sprawdziłem wszystkie bezpieczniki sa dobre) gdzie dalej szukac przyczyny dodam ze na panelu wszyscie opcje do nawiewu działaja i jak właczam klime to słychac ze sie właczyła przez zmiane pracy silnika pomżcie thc z gory

Rozumiem że sprawdziłeś również ten bezpiecznik ( i przekaźnik) które są na podszybiu ???
Jeżeli tak to sprawdź również czy tam dochodzi prąd

włąsnie sprawdziłem je i miałem spalone dwa 15A i 30A wymieniłem obydwa i po właczeniu zapłonu spaliła sie ponownie bezpiecznik 30 A
a jaki przekaznik taki czerwony koło bezpiecznika??

ma ktos moze jakis chemat jak zdemontowac panel sterujacy radio, nawiew wklima cały ten wyswietlacz

Bezpiecznik 30A to ten od silnika dmuchawy - przekaźnik jest tuż przy nim :) . Skoro sprawdziłeś że silnik działa - to sprawdź ile bierze prądu może jak podłączysz na krótko z aku. to jakoś tam zakręci ale bierze więcej niż 30 A i dlatego pali bezpiecznik. Jeżeli nie to to masz miejsce usterki połączenie pomiędzy bezpiecznikiem a silnikiem - po co chcesz wyjąć ICS ??? na 99% to nie to.

to czemu bierze więcej niz 30A ?
a moze to byc wina przekaznika? jak go sprawdzic czy ejst dobry ?
a w ISC szukam jakiegos steronika albo zwarcia
bo do awari doszło jak przełaczałem dmuchawe na szyby 3 topniowa wolny szybki i najszybszy szybko przełaczałem i poczułem srud i dym biały

Manio0017 napisał:
to czemu bierze więcej niz 30A ?
a moze to byc wina przekaznika? jak go sprawdzic czy ejst dobry ?
a w ISC szukam jakiegos steronika albo zwarcia
bo do awari doszło jak przełaczałem dmuchawe na szyby 3 topniowa wolny szybki i najszybszy szybko przełaczałem i poczułem srud i dym biały
Miałem to samo. Nie wyjmuj ICS-a... nie warto. Sfajczył ci się wentylator nawiewu i dlatego poczułeś smród. Dlatego również pali bezpieczniki. Nie wkładaj nowych dopóki nie wymienisz wentylatora bo popalisz przewody. Niestety wentylator to droga zabawa. Mnie nowy kosztował jakieś 5 stówek + 2 dla magika który wymienił go bez spuszczania gazu z klimatyzacji. Generalnie z samą wymianą jest kupa roboty.

Amortyzatory
Powrót