Gdzie montowano centralkę alarmu?

jaroman2

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2,4JTD '00
Witam.
Panowie. Przeczytałem kilka tematów odnośnie alarmu ale dalej nie znalazłem odpowiedzi której szukam.
Wraz z samochodem dostałem 2 klucze z pilotem, 1 do odpalania silnika ale bez pilota, 1 tylko do otwierania drzwi i bagażnika i jeszcze jeden taki malutki prawdopodobnie do alarmu.
Teoretycznie jeśli moja Bella posiadała by alarm to powinienem mieć w bagażniku po prawej taka niby stacyjkę alarmowa (info z instrukcji), niestety pod osłonką nic tam nie ma:/
Czy montowano to jeszcze w innych miejscach? Jeśli nie to po co ten kluczyk?

Pozdrawiam :)

Z tego co piszesz wymika że masz coś pokombinowane.
Ja mam dwa klucze scyzoryki z pilotem które owierą/zamyką dzwi, włączją/wyłączją alarm i służą do odpalania, do tego mam jeszcze jeden serwisowy bez pilota.
Jeśli szukasz stacyjki od alarmu to jest z prawej strony w tej "półeczce" na samym dole taki mały czarny owalny plastik o wymiarach 2x3cm, zdejmujesz i widzisz.
Ty może sprawdzałeś pod pokrywą od elektryki.

Z tego co piszesz wymika że masz coś pokombinowane.
Ja mam dwa klucze scyzoryki z pilotem które owierą/zamyką dzwi, włączją/wyłączją alarm i służą do odpalania, do tego mam jeszcze jeden serwisowy bez pilota.
Jeśli szukasz stacyjki od alarmu to jest z prawej strony w tej "półeczce" na samym dole taki mały czarny owalny plastik o wymiarach 2x3cm, zdejmujesz i widzisz.
a od kiedy alfa miała scyzoryki?

Ja tam mam badziej taki prostokątny otwór i mogę go odchylic i moze nie widziałem do samego spodu ale myslę że jakby to na spodnie wiało być to kluczyk byłby długi ;>

wtf?

Kolego a może masz zamontowany jakiś inny nie seryjny alarm ale jest on podpięty pod Twoją centralkę, jeśli tak to możesz mieć wyłącznik alarmu w syrenie.. Ja tak miałem zrobione w Punciaku ze alarm był podpięty pod orginalny sterownik central zamka i dzięki temu aktywował się po przyciśnięciu przycisku na kluczyku.. Sprawdź czy masz orginalny alarm ale z tego co piszesz, że nie ma wyłącznika w tym miejscu gdzie powinien być to wydaje mi się że jest on montowany dodatkowo..

Zrób jak pisze zulek1986.
Zakładam że masz dokładany alarm, a ów kluczyk służy do wyciszenia syreny. Powinna znajdować się gdzies w komorze silnika.

kurcze panowie nigdzie nie mogę znaleźć tej centralki....chyba pogodzę się z tym że jej nie ma :/
tylko spokoju mi nie daje ten kluczyk....po co by był skoro nigdzie go nie można włożyć?

kurcze panowie nigdzie nie mogę znaleźć tej centralki....chyba pogodzę się z tym że jej nie ma :/
tylko spokoju mi nie daje ten kluczyk....po co by był skoro nigdzie go nie można włożyć?
ja kolego mam diode od alarmu na desce a alarmu nie mam i kluczyków też tu masz instrukcja może i tobie ktoś wykręcił alarm ...

Zaglądałes pod maske?

sprawdziłeś tą syrenkę jak Ci chłopaki piszą?? no i czy w ogóle alarm Ci działa??

ja kolego mam diode od alarmu na desce a alarmu nie mam i kluczyków też tu masz instrukcja może i tobie ktoś wykręcił alarm ...

sama dioda o niczym nie świadczy, też mam diodę a instrukcje czytałem :P

Zaglądałes pod maske?

Zagladałem pod maske i tam nic nie widać, nic co by wygladało jak syrena albo miało miejsce na ten kluczyk

sprawdziłeś tą syrenkę jak Ci chłopaki piszą?? no i czy w ogóle alarm Ci działa??

Sprawdziłem czy działa alarm, uchyliłem szybe, zamknałem samochód z zewnatrz z pilota i sprobowałem otworzyć od wewnatrz - nie działa:/

czujki masz?? bo wychodzi że albo alarmu nie masz albo nie jest on podłączony.

sama dioda o niczym nie świadczy, też mam diodę a instrukcje czytałem :P

Zagladałem pod maske i tam nic nie widać, nic co by wygladało jak syrena albo miało miejsce na ten kluczyk

Sprawdziłem czy działa alarm, uchyliłem szybe, zamknałem samochód z zewnatrz z pilota i sprobowałem otworzyć od wewnatrz - nie działa:/
ja was nie rozumie po co szukać pod maską skoro w instrukcji pisze jak byk gdzie sie wsadza kluczyk może zobacz pod autem śmiechu warte normalnie a co do diody to świadczy ze alarm jest ale nie znaczy ze poprzedni właściciel go nie zlikwidował

ja was nie rozumie po co szukać pod maską skoro w instrukcji pisze jak byk gdzie sie wsadza kluczyk może zobacz pod autem śmiechu warte normalnie a co do diody to świadczy ze alarm jest ale nie znaczy ze poprzedni właściciel go nie zlikwidował

Nie koniecznie ja też mam diodę a alarmu nie było od nowości.. więc obecność diody o niczym nie świadczy.. A w tym przypadku jeśli nie ma w orginalnym miejscu to jedynie co mi przychodzi do głowy to to że był zamontowany dodatkowo..
A co do stacyjki to ona jest orginalna bo ze scyzoryka mam otwieranie i zamykanie drzwi oraz bagażnika więc raczej mało prawdopodobnie żeby szwab wymieniał wszystkie zamki (drzwi, bagażnik oraz dezaktywator poduchy) po to żeby tylko był scyzoryk.. Może to była kwestia wyposażenia albo dodatkowa opcja..

Amortyzatory
Powrót