• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Regulacja zaworów w 2,4 JTD 20V

• Autor wątku Autor wątku fornello
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    jtd
F

fornello

Guest
Witam serdecznie wszystkich kolegów.
Mam pytanie : czy w tym silniku reguluje się zawory ? , bo chwilami mam wrażenie ,że pod maska pracuje jakaś sieczkarnia a nie silnik. I gdzie można by to było zrobić w okolicach Legnicy ( mechanik z ikrą do AR )?

Witam
W tym silniku masz do czynienia z hydraulicznymi samoregulatorami. Daj posłuchać silnika doświadczonemu mechanikowi. Nie zapomnij o tym, że to diesel, bądź co bądź, daleko mu kulturą pracy do benzyny:)
Pozdrawiam.

To jest w zasadzie mój pierwszy diesel i trochę jestem przerażony jego pracą , dotąd jeździłem 3.0 benz. V6. Ale mimo wszystko wyczuwam ,że jest to inny dźwięk niż klasyczny stuk diesla i doprowadza mnie chwilami do szału. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

I milion innych rzeczy.....u mnie hałasowało koło zamachowe. Nie ma co gdybać, trzeba się wybrać do mądrego mechanika...

słuchaj szpece od jtd w niemcach na bank ci wyregulują te zawory
bo tu u nas ciężko o fachowców ino cos spier lic mogą
( wszystkie szpece pouciekali do rajchu i na wyspy!!!!!!!!)

Obsłuchaj EGR'a czy to nie od niego słyszysz tego dodatkowego grzechotnika :)

Witam serdecznie wszystkich kolegów.
Mam pytanie : czy w tym silniku reguluje się zawory ? , bo chwilami mam wrażenie ,że pod maska pracuje jakaś sieczkarnia a nie silnik. I gdzie można by to było zrobić w okolicach Legnicy ( mechanik z ikrą do AR )?
może byś wrzucił jakiś filmik lub sam dźwięk silniczka?

Amortyzatory
Powrót