Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Temat: Jak długo działają spryskiwacze przedniej szyby?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie

a teraz inne pytanie w sprawie spryskiwaczy..
    założyłem ksenony (hid) i teraz chciał bym założyć spryskiwacze lefrektorów
    i tu pytanie czy są dwie rózne pompki czy wystarczy tylko dać jakiś trójniczek dwie dziurki w zderzakach i po sprawie?

Użytkownik Świeżak Avatar alfa.kris.k
    Mieszka w
    Kujawsko-Pomorskie
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4 JTDm Automat Rok prod 2004

Domyślnie

Kolego Aroniaa
    1. Otwórz Internet
    2. Znajdź stronę Fiat ePER
    3. Wpisz VIN swojej Belli
    4. Znajdź schematy instalacji spryskiwaczy jak w załączniku
    5. Wieka prośba pisz w Wordzie a potem kopiuj –unikniesz błędów typu-(lefrektorów)
    Pozdrawiam
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SPRYSKIWACZE 1.jpg
Wyświetleń:	5324
Rozmiar:	94.3 KB
ID:	47832Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SPRYSKIWACZE 2.jpg
Wyświetleń:	672
Rozmiar:	93.0 KB
ID:	47833

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Ja dokładałem u siebie spryskiwacze i zrobiłem to troszeczkę inaczej mianowicie oryginalny przewód rozdwoiłem na dwa + i dwa - . Jeden komplet podłączyłem na spryskiwaczy na szybę ( czyli tak jak ori ) a na drugi komplet założyłem przełącznik zwłoczny który po podaniu napięcia przekazuje je dalej po określonym przez ciebie czasie. W praktyce to wygląda tak że ciągniesz dzwignię i leci na szybke trzymasz ją dłużej ( u mnie 5 sek ) i prą idzie na pompkę od reflektorów. Chyba w miare jasno to opisałem :d

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie

aha no fajnie mądrze.
    u mnie jest mały problem bo kolor auta to azurro nuvola i cieżko będzie pomalować spryskiwacze chyba ze na allegro znajdę w takim kolorze
    ale jak narazie brak spryskiwaczy pod moj kolor
    Ostatnio edytowane przez Aroniaa ; 21-02-2012 o 12:52

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

i raczej nie znajdziesz a jak znajdziesz to handlarzyki chcą koksy za dwa małe pstryczki <lol2> jeden gościu chciał 200 zł za jeden <lol2>

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie

Moze zobacz tak. Ja w bmw tez tak mialem ze ledwo psikalo i to jeszcze lecialo tylko z 2 dysz a byly 4.Wzialem dluga igle i dokladnie przeczyscilem dysze bo byly troche nieszczelne przez kamien i inny syf. Gleboko wkladalem ta igle i jak reka odjal zobacz taki sposob nie zaszkodzi a moze pomoc

chomiko
    Gość

Domyślnie

co do sprysków lampek w 166...jeśli ktoś montował...gdzie najlepiej dać zbiorniczek na płyn (oczywiście chodzi o instalację z oddzielnym i dodatkową pompką)..szukałem ostatnio miejsca i tak szczerze to średnio to widzę .. chociaż nie wiem jak jest w okolicach zderzaka? i tak stanąłem w miejscu

spryski w ten deseń http://allegro.pl/zestaw-spryskiwacz...092174318.html

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pawellike
    Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

A ja mam takie pytanie, otóż nie działają mi wogóle spryskiwacze ani na szybę ani na lampy.
    Jestem właśnie w Szwajcarii a auto stoi w polsce, ale bedę na dniach i chciałbym to zrobić. Jak pociągnę manetkę, to nic się nie dzieje, nie słychać pompki. Gdzie szukać przyczyny?
    Drugie pytanie, jeżeli mam spryskiwacze szyba/lampy, to czy mam w zbiorniczku dwie pompki czy jedną? Bo wpadł mi w ręce zbiorniczek z dwiema pompkami z AR 156 kombi 99r i w razie czego można by wykorzystać ....

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał chomiko Zobacz post
    co do sprysków lampek w 166...jeśli ktoś montował...gdzie najlepiej dać zbiorniczek na płyn
    ale nie rozumiem po co montowac dodatkowy zbiorniczek ?? w 166 kazdy zbiornik ma ponad 5 l pojemności i w kazdym jest miejsce na dodatkową pompkę. Wiercisz dzurkę kupujesz pompke z BMW e46 ( meyle nowa za 70zł - wysokociśnieniowa ) podłączasz tak jak pisałem wyżej i nic wiecej nie trzeba do sprawnego działania układu .

---------- Post added at 08:31 ---------- Previous post was at 08:27 ----------

Cytat Napisał pawellike Zobacz post
    A ja mam takie pytanie, otóż nie działają mi wogóle spryskiwacze ani na szybę ani na lampy.
    Jestem właśnie w Szwajcarii a auto stoi w polsce, ale bedę na dniach i chciałbym to zrobić. Jak pociągnę manetkę, to nic się nie dzieje, nie słychać pompki. Gdzie szukać przyczyny?
    Drugie pytanie, jeżeli mam spryskiwacze szyba/lampy, to czy mam w zbiorniczku dwie pompki czy jedną? Bo wpadł mi w ręce zbiorniczek z dwiema pompkami z AR 156 kombi 99r i w razie czego można by wykorzystać ....
    po pierwsze bezpieczniki. Jak bezpieczniki bedą OK to ja bym najpier poszedł pod zderzak sprawdzićna kostach czy prąd dochodzi - jak dochodzi prąd a nie psika = silnik ( ja kupiłem za 20 zł od seicento prawie identyczny nowy ) jeśli prąd nie dochopdzi to szukasz na przekaźnikach ( pod kierowcnią - za spryskiwacze lamp odpowiada takie duży czarny ale musz poszukac na schemacie bo nie pamiętam dokładnie który to)

Silniki sa dwa jeden mały który idzie na szybę i jeden drugi który psika na lampy i jest od od storny zderzaka. Najłatwiej do nich dojść jak sciągniesz zderzak ale bez sciągania też sie da.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pawellike
    Mieszka w
    Sobolew
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD

Domyślnie

Ma ktoś schemat który bezpiecznik jest od czego? No i który przekaźnik od czego ... Ja w alfie znalazłem narazie bezpieczniki nad kolanem, ale sądze że mogą byc też pod maską.