[166] bateria w kluczyku

• Autor wątku Autor wątku smuz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

smuz

Guest
Koledzy pytanie do was prozaiczne i banalne ale wynika z moich obaw z uwagi na 1 kluczyk do Ali ,Czy mozna swobodnie wymienic baterie w kluczyku(alarm,centralny) bez konsekwencji rozkodowania go przy barku zasilania?moze cos sie z nim stac dziwnego ze nie bedzie dzialal?
o ile sie nie myle baterie wymienia sie jesli po nacisnieciu na przycisk dioda zaswieci sie 1 raz to prawda?Moze ktos wymienial i wie jaka tam bateria wchodzi?

Dzieki

Idż do zegarmistrza to ci wymieni . Malym śrubokrętem lekko przekręcić 45 stopni taki mały "dynks" i wysuń lekko taką pułkę z baterią a następnie wysuń baterie wszystko delikatnie nie na siłe - to wszystko leciutko chodzi.

Jaki "dynks" tam nie ma dynksu to caly kluczyk bez zadnych srubek ma tylko ruszajacy sie leciutko znaczek alfy w sobie nic wiecej!i co z rozkodowaniem??

Masz czerwony kluczyk z jednym przyciskiem u góry??? ja mam taki i wymieniałem w nim baterie i nic złego się nie stało działa nadal bez problemu.
Wystarczy kupić dwie bateryjki o oznaczeniu CR2016, delikatnie małym śróbokręcikiem rozpołowić kluczyk podważając zacząć od wycięcia na dole wymienić baterie i złożyć kluczyk.
To cała filozofia.

lejek20 napisał:
(...) Wystarczy kupić dwie bateryjki o oznaczeniu CR2016, delikatnie małym śróbokręcikiem rozpołowić kluczyk podważając zacząć od wycięcia na dole wymienić baterie i złożyć kluczyk.
To cała filozofia.

Dokładnie tak jest. Tylko że: baaaaaardzo delikatnie klucz otwieramy. Podważamy, bo nie ma śrubki, jedną obudowę już tak połamałem, więc powtarzam: baaaaaardzo delikatnie podważamy od wycięcia do tyłu kluczyka cienkim śrubokrętem lub jakimś ostrzem.

Po wymianie kluczyk działa bez zastrzeżeń, tam nie ma żadnej pamięci ulotnej.

dzieki wielkie a faktycznie baterie wymienia sie kiedy dioda swieci tylko raz?(kluczyk nieskladany)

A TO co innego, ja mam składany i po otwarci z boku jest (dynks) miejsce na przekręcenie śrubokrętem. No to się pomęcz teraz z tym rozbieraniem.

Ktoś może rozbierał ten "scyzoryk" w celu np. wymiany baterii? Bo u mnie nie ma żadnego miejsca na podważenie np. śrubokrętem itp. a szkoda byłoby mi zniszczyć kluczyk. W instrukcji jest jedynie napisane którą część obudowy się zdejmuje, nie ma niestety nic odnośnie tego jak to zrobić...

Czyli co, otwieram scyzoryk i zwyczajnie "na chama" przekręcając np. tą monetę we wgłębieniu na grot kluczyka otwieram obudowę? Będzie się dało to potem złożyć z powrotem? :D

Dziubek palcem nie zawsze się da, bo tak mocno siedzi.
Dokładnie tak, lub czymkolwiek innym, byle rozłożyć. potem bez problemu to złożysz.

Dzięki, w takim razie będę próbował. Myślałem, że może się odsuwa, jak np. w pilotach, czy innych urządzeniach na baterie, ale jak tak, to trzeba będzie jakoś to podważać.

Amortyzatory
Powrót