Co to za przycisk? Oraz problem z radiem

• Autor wątku Autor wątku CichyJTD
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

CichyJTD

Guest
Hej :)
Pierwsze pytanie,co to za przycisk,w instrukcji nie natknąłem się na coś podobnego,ale może ktoś przypadkiem będzie wiedział?

A drugie pytanie...w mej 166 mam dwa problemy z radiem-probowałem szukać na forum,ale nie udało mi się znaleźć takiego samego tematu.
1.Nie zapamiętuje stacji-udaje mi się np. zakodować RMF na 1,lecz po zgaszeniu,samoczynnie traci się to wszystko.
2.Działają tylko nieparzyste przyciski-tzn 1,3,5...na naciśnięcia 2,4,6 -brak reakcji (choć czasami zaskoczy).
W czym może tkwić problem?

A tak przy okazji. Jeśli nie mam zmieniarki CD,czy można ją bez większch kombinacji połączyć? Czy wystarczy że zakupie oryginalną zmieniarke,a instalacja już będzie (nie wiem jak w Alfach,ale w BMW tak było b.często-że instalacja pod dane wyposażenie była,tylko tego "ostatecznego" elementu brakowało) i zostaje podłączyć,czy trzeba ciągnąć kable itd?

Pozdrawiam!

Przycisk jest niefabryczny, więc może być od czegokolwiek. Czy radio po wyłączeniu woła o kod? Jeśli nie to przyczyna jest w samym radiu. W przeciwnym razie sprawdź zasilanie radia w standby.
Do zmieniarki powiiny być kable w bagażniku obok akumulatora.

Mhm,to będe musiał poszperać co to jest.
Nie woła o kod...wcześniej wołało ale sprzedający rozkodował. Czyli z radyjkiem raczej do specjalisty? Ech...
Kable czy sa sprawdze przy okazji.
Dzieki.

hmm... nie słyszałem aby ktokolwiek ICS rozkodował i już nigdy by on nie wołał o kod (sytuacja idealna, każdy posiadacz 166 by tak chciał), ICS za każdym razem bedzie wołać o kod jeśli zostanie pozbawione zasilania (czyt. rozłączone aku), inna sprawa jeśli jest jakiś problem elektroniczny na płytce ICS tak jak u Ciebie. Ponadto może być tak (jeśli chodzi o RMF) iż masz zaznaczoną opcje "locate" czyli nadawanie stacji lokalnej, poczytaj instrukcje obsługi. Co do zmieniarki CD, jeśli masz wyciągnięte kable do zmieniarki to nie ma przeszkód by ją podłączyć, byle to był oryginał.

Ostatnia edycja:
hmm... nie słyszałem aby ktokolwiek ICS rozkodował i już nigdy by on nie wołał o kod (sytuacja idealna, każdy posiadacz 166 by tak chciał),
Mam na myśli to,że nie woła przy obecnej sytuacji. Wcześniej-przy zakupie-rzeczywiście prosił o kod,ale sprzedający rozkodował.

inna sprawa jeśli jest jakiś problem elektroniczny na płytce ICS tak jak u Ciebie. Ponadto może być tak (jeśli chodzi o RMF) iż masz zaznaczoną opcje "locate" czyli nadawanie stacji lokalnej, poczytaj instrukcje obsługi. Co do zmieniarki CD, jeśli masz wyciągnięte kable do zmieniarki to nie ma przeszkód by ją podłączyć, byle to był oryginał.
Hmm,poszperam w instrukcji i w ustawieniach radia,zobaczymy co i jak jest. Kable też zobacze i się odezwe. :)

Kable, jeżeli są, a nie były nigdy używane, to najczęściej znajdują się pod metalową podstawą akumulatora.

Ja jak kupiłem alfę to też mi radio stacji nie zapamietywało po wyłączeniu ale po kilku minutach skojarzyłem, ze po prostu trzeba je zapisać przytrzymując numer na którym chcę ją zapisać. Może kolega nie zapisał stacji? Oczywiście o kod nie wołało ;p

Amortyzatory
Powrót