Najpierw padła klima,teraz całe auto?

• Autor wątku Autor wątku CichyJTD
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

CichyJTD

Guest
Hej... :(
Otóz niestety problem. Ale od początku. Rano,wyjechałem w trase,wsyzstko okej... Po południu,wracając,na światłach zaczęła mi pulsować kontrolka ładowania,ruszyłem-zgasła. Jade dalej,i nagle wywaliło komunikat "Low battery voltage. Fan setting not possible!" i nawiew padł,nie dało sie go włączyć. Po minucie-włączył sie...po kilku min-znowu off... i tak w kółko od tego czasu.
A przed chwilą wywaliło mi kontrolki i auto padło...

Pomocy.

Uploaded with ImageShack.us

Niskie napięcie akumulatora . Wentylator nie możliwe ustawienie. Sprawdź akumulator i ładowanie bez załączania wentylatora czyli klimy. Pisze chociaż nie wiem czy to to ale wnioskując na chłopski rozum coś w tym musi być.

Ostatnia edycja:
Z paskiem i alternatorem było wszystko ok-wymieniałem.Ale oczywiście sprawdze rano. Poza tym chyba kontrolka ładowania by pokazała się na stałe. No i czemu raz działa klima,raz nie?

1. Sprawdz napiecie paska klinowego (nie mogl spasc ale moze sie slizga)
2. Pomiary pradowe - alternator moze konczyc zywot.
3. Pomiary lub podmiana aku (nawet jak byl dobry to jazda na tak "wyssanym" mogla mu zaszkodzic).
Aha i sprawdz obowiazkowo wszystkie polaczenia alternatora/klemy.

Czemu Ci klima raz dziala a raz nie? Proste.... bo raz masz ladowanie dobre a raz za slabe.

Nie ma cudow, ewidentnie aku jest nie doladowany. Sprawdz co pisalem wyzej. to jedno z nich.

Z paskiem i alternatorem było wszystko ok-wymieniałem.Ale oczywiście sprawdze rano. Poza tym chyba kontrolka ładowania by pokazała się na stałe. No i czemu raz działa klima,raz nie?
kontrolka ci się zaświeci jak ładowanie będzie zero, a wystarczy że ładowanie będzie za niskie i już ci kontrolka świecić nie będzie
Jak będziesz sprawdzać ładowanie voltomierzem to pamiętaj żeby sprawdzić z obciążeniem czyli włączonymi światłami i dmuchawą bo często jest tak że ładowanie jest prawidłowe bez obciążenia (mieści się w granicach 13,8 do 14,5 V) a po włączeniu obciążenia spada poniżej 13, 8 V

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót