Błędy p0130, p0325, p0500 - V6

• Autor wątku Autor wątku Piotr42
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    v6
P

Piotr42

Guest
Witam. Alfa zaczęła więcj palić gazu. Pojechałem do gazownika i stwierdził, że rozjechały sie mapy gazu. Ustawił z powrotem ale znów to samo. Podłączyłem pod komputer i są 3 błędy:p0130, p0325, p0500. Żadna lampka się nie pali. Po skasowaniu błędy powracają. Wydaje mi się, że tak jakby ciężej zapalał czasami. Bardzo proszę o pomoc od czego zacząć szukając przyczyny. Czy jedna usterka może powodować te 3 błędy?...z góry bardzo dziękuję.błędy.jpg

pierwsze dwa błędy wskazują na sonde lamda, drugi na czujnik prędkości.

Dziękuje za odpowiedź. Co błedy oznaczają znalazłem. Teraz mam takie pytanie czy p0130 moze powodować błąd p0325, tzn uszkodzona sonda lambda może powodowac że pokazuje równiez błąd czujnika spalania stukowego?..jak to sprawdzić?...co oznacza p0500?...jak do tego sie zabrać, gdzie jest ten czujnik prędkości?...pozdrawiam

Sprawdź czy czasem ktoś nie połączył na odwrót czujnika położenia wałka rozrządu i czujnika spalania stukowego (pierwszy ma kostkę niebieską drugi białą oba na kolektorze dolotowy z tyłu - spotkałem się że ktoś podłączył na odwrót)

Amortyzatory
Powrót