czyli rozumiem że zależy od szczęścia.
Ja jeden po zakupie tego samego dnia wymieniałem bo palnik był krzywo wmontowany![]()
ja kupiłem 4 szt prawie 2 lata temu szt nie kosztowala wiecej niz 25 zeta mam zalozone pierwsze 2 szt wiec chyba jet cos w tym ze zalezy kto jak trafi
Może komuś się przyda ta informacja. Wczoraj kupiłem oryginalne OSRAMY D1S do mojej 166 z roczną gwarancją za po 130 zł sztuka. Linku z allegro nie mam ale tam znalazłem ofertę. Namiar na sprzedawcę Aleksandrów Łódzki jankiela 7. Jeżeli będzie z nimi coś nie tak dam znać ale póki co wszystko ok.
Cześć,
niedawno przesiadłem się z no-name na philipsa i widać różnicę.
Światło jest intensywniejsze, ma nieco większy zasięg i jest bardziej skupione.
Warto było.
było: MiTo - jeździ nią młoda Alfisti
AR 166 - takich już teraz nie robią...
AR 146 1.6 bokser - najlepsza alfa jaką jeździłem
Właśnie zamówiłem 2 sztuki D2S philipsa te z "Plusem". Pewnie na początku nie zobacze wielkiej różnicy miedzy no-name a nowymi ale stopniowo powinny się rozświetlać.
Lampa już z zewnątrz wypolerowana, jeszcze odbłyśniki zostały.
Może komuś udało śie przeczyścić odbłyśniki bez wyciągania lampy ? Jakieś sprężone powietrze, detergent, napryskanie czegoś odtłuszczającego i odparowywującego za razem (np nitro) ? a może wpychanie jakiejś szmatki do środka przez otwór palnika)) ?
Obawiam się że mogę mieć troche obsmolone odbłyśniki bo przy wkładaniu poprzednich palników nie udało mi się wsadzić bez dotknięcia palcem, a po takim czymś żarnik potrafi troszkę przydymić przy pierwszym uruchomieniu (wypalanie tłuszczy)