Malowanie plastiku/tapicerki

kalaruch

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 1999 2,4JTD
odrapany plastik.jpg

Jest jakiś pewny sposób na odnowienie porysanych plastików?
Jaki lakier pokryje to i nie odpadnie zbyt szybko?

O i widzę, że u kolegi też się paskudnie obiera przycisk od ręcznego, to się podłączę z pytaniem - wie ktoś, jak ten przycisk wymontować? Myślałem, żeby go polecieć sprayem na gładko ale nie umiem się do niego dobrać...

Jest jakiś pewny sposób na odnowienie porysanych plastików?
Jaki lakier pokryje to i nie odpadnie zbyt szybko?

U mnie podobnie wygląda pokrywa od schowka tyle tylko że mam czarną i porysowaną , poszperałem trochę w sieci i znalazłem takie coś RENOSKÓR http://www.w202.pl/printview.php?t=11807&start=0&sid=4d8d4b993552ead530bb571a0f22ecb7. Wychodzi na to,że trzeba potraktować zniszczony element wodnym papierem ściernym potem pomalować go specjalną farbą typu RENOSKÓR .

A co z przetartą kierownicą przy lewej stronie co byście Panowie polecili? Chciał bym spróbować i myślę że zaczął by od tego:)

Kierownicę to do tapicera, u mnie wygląda lepiej niż fabryka a koszt w sumie niewielki (2 lata temu zapłaciłem 120zł), robiłem u tych gości http://www.tapi-car.pl/ . Wysyłasz kierę do nich, obszywają i odsyłają.

podłączę się ... w ostatnim aucie (Hyundai Coupe Tiburon) zrobiłem regenerację skóry na kierownicy renoskórem w sumie efekt był piękny z tym że w HC była skórka powiedzmy że lita tu w 166 mam hmm nawet nie wiem jak ją opisać ale chciałbym kierownicę lekko podtiuningować
Pewnie i tak spróbuje ale czy taki zabieg nie uszkodzi tego kiery?
Jak tylko będę się brał za regenerację (pewnie przyszłym tygodniu) tu wstawię galerię przed i po ciekawe jaki będzie efekt

PS. Jeśli chodzi o fachowe i naprawdę profesjonalne obszycie kiery polecam chłopaków z Radomia, mają pojęcie koszt ok 150zł (ja nie robię bo chcę sam spróbować) :)

Trochę późno ale zawsze....jakieś 2 miesiące temu odnowiłem kierownicę RENOSKÓREM, efekt fajny, wiadomo że to domowy sposób ale i tak polecam jak tylko znajdę chwilę to wstawię zdjęcia przed i po; ale mimo małych środków efekt bardzo zadowala

W temacie plastikow - tych jasnych najczesciej, widze ze dalej susza...

Tak sobie ostatnio myslalem ze ta powloka co sie sciera jest jakby gumowana - ciekawe co jest pod spodem czarna struktura ? Nie mma jakiegos elementu do testow ale jakby zdarl np. ta powloke i zmienil elelmenty na czarne ciekawe jaki bylby efekt . Ostatnio zdzieralem podobna gume z galki od swiatel efekt - wyglada jak nowa ,zaloze sie ze w wielu 166 userow wyglada masakrycznie :)

O i widzę, że u kolegi też się paskudnie obiera przycisk od ręcznego, to się podłączę z pytaniem - wie ktoś, jak ten przycisk wymontować? Myślałem, żeby go polecieć sprayem na gładko ale nie umiem się do niego dobrać...

Nie polecam, ja malowałem korki od wlewów oleju, spryskiwaczy, itd. Te częściej użytkowane, np od wlewu paliwa troszkę schodzą i widać przebicie poprzedniego koloru. W przypadku ręcznego to zrobisz robotę na kilka dni

Amortyzatory
Powrót