Witam, mam krótkie pytanie, czy żarniki w oryginalnych ksenonach należy wsadzić do soczewki w jakiejś odpowiedniej pozycji? Są jakieś znaki, cechy albo inne charakterystyczne punkty? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
R
Witam, mam krótkie pytanie, czy żarniki w oryginalnych ksenonach należy wsadzić do soczewki w jakiejś odpowiedniej pozycji? Są jakieś znaki, cechy albo inne charakterystyczne punkty? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
R
Z tego co pamiętam są takie wypukłości które pasują do lampy sam wymieniałem te żarniki z rok temu i dostęp jest masakrycznypowodzenia
155 1.8 TS 16V - kręci wysoko
166 2.4 JTD 10V - moc turbo, 146ti 2.0 TS 16Vhttp://www.youtube.com/watch?v=gjSVk...feature=relmfu
oprawka ma wytłoczenie a palnik wycięcie. pozdrawiam.
tak jak koledzy wyżej pisza jest tylka jedna możliwośc ich montażu i sa odpowiednie wytłoczenia i nacięcia - na wyczucie dasz radę
dobra, to jeszcze inaczej. Gniazdo żarnika ma oczywiście wytłoczenia pod bolce, wkładamy, przekręcamy i żarnik siedzi ładnie we wtyczce, gnieździe czy jak to nazwać. Teraz wkładamy całość do klosza lampy, musimy oczywiście się uporać z tymi nieszczęsnymi metalowymi listkami i zaczepami. I teraz pytanie w jakiej pozycji ma być włożony żarnik? Bo z tego co kojarzę to można go obrócić,mam rację?
Kolego tematy wałkowane nie raz. Żarówka ma siedzieć w ten sposób, żeby drut przy bańce był skierowany do dołu. Jak dobrze siedzi to nie ma szans, żeby ją przekręcić. Pozdr
dzięki za odpowiedź, a jeśli się powtarzam to proszę o skasowanie tematu, chyba źle szukałem.
Pozdrawiam
R
wkladamy zarnik prentem do dolu zapinamy druciki maja opierac sie nie na tych 2ch bolczykach tylko na kolnierzu zarnika nastepnie nakladamy wtyczke tak zeby weszla na te dwa bolce i przekrecamy zabezpieczajac przed rozpieciem