Spadła szyba drzwi kierowcy AR 166

Krisu

Nowy
Auto
166
Witam

tym razem dziwny problem, mianowicie chcialem wczoraj opuscic szybe od strony kierowcy cos zaczelo strzelac i przy trzeciej probie szyba nagle spadla ;/ tzn wpadla w drzwi. Po rozebraniu wszystkiego tzn. tapicerki drzwi znalazlem na dole w drzwiach jakby polowe kółka zębatego ( z tego co widziałem to gdzies kolo silniczka to powinno byc) i teraz pytanie jest jakis sposob na naprawe tego ? czy pozostaje zakup i wymiana? aaa i czy da rade to samemu ogarnac czy lepiej sobie odpuscic i oddac komus do roboty?

Jeśli się rozsypało to tylko wymiana całego mechanizmu, ale problemu ze zdobyciem raczej być nie powinno.
A na pytanie czy dasz rade sam to zrobić musisz odpowiedzieć sobie sam ponieważ ciężko jest komuś w wirtualnym świecie ocenić twoje umiejętności manualne.
Bardzo trudne to nie jest ale musisz uważać na szybe.

Ja to miałem tydzień temu. Przespawałem i stófka w kieszeni. Półkole zębate jest zgrzane z resztą w 3 słabych punktach i urwanie tego nie jest trudne. Ja obspawałem te 3 punkty (wcześniej nawierciłem) i obspawalem dookoła. Jak będziesz sam robił to uważaj na ustawienie szyby na końcu bo jak to źle zrobisz to Ci szyba będzie wypadała z uszczelki i szła zza wysoko.
Powodzenia i pozdrawiam, Michał

hmmmm... ok dzieki wielkie za pomoc poszukam kogos ze spawara i zobacze co da sie zrobic :D jak cos to bede meczył was dalej ;p

Amortyzatory
Powrót