Wycena 166...

kelpin

Nowy
Auto
była AR 166 3.0 V6 Sportronic, Jest Camaro.
Witam,
Mam nietypową prośbę o wycenę mojej 3.0V6.
Padł w niej automat i już raz załozył mi Pablo używkę i ta też się okazała padnieta. Narazie szukam dalej, ale gdyby się nie udało to sprzedałbym w całości jak stoi... i poszukał może drugiej:)

W skrócie:
- silnik w b.dobrej formie:), jeżdzi na Valvoline 10w60. Kompletny rozrząd z pompą wymieniany u Pabla ok 20kkm temu.
- nowy alternator, napinacz, pompa wspomagania, pasek i rolki (ok 15kkm).
- chłodnice, klima, elektryka - wszystko działa.
- dolot szczelny, wydech szczelny (ori bez przeróbek).
- czarna skóra, felgi 17 telefony oryginalne.
- auto ogólnie z niemiec po malowaniu lewego całego boku, "gdzieś tam" w polsce bo to widać.
- zabieram tylko BRC lpg:)

Co jeszcze zostało do zrobienia...
- tuleje na zwrotnicach z tyłu.
- sworznie na wahaczach z przodu mają luzy,
- tarcze z przodu do wymiany razem z klockami (zostało jeszcze z połowę klocków)
- linki od ręcznego możnaby już wymienić
- no i automat jakby ktoś chciał to regeneracja ok 6 tyś, a używki chodzą po 1500-2000 + włożenie.

Co Wy na to? z góry dzięki za odpowiedzi, w weekend może jakieś fotki wrzucę do profilu.
Ile bylibyście w stanie zapłacić?

W Auto Józefów tak wycenili jak im zawiozłem wyjętą skrzynię. Dokładnie 4.410 + VAT

Takie niestety są koszty naprawy takich skrzyń.
Może jakiś pan mietek w szopie zrobi taniej.

Naprawa automatu zalezy od warsztatu i od tego co się wymienia w automacie. Jeżeli remont idzie na maksa i jest wymiana, tarczek, pompy oleju, przekłądek, tłoczków to cena może iść w granice 5-6 tys. O to wcale nie trudno.
Jak zostawisz gaz to za 6tys. może ktoś się skusi.

A nie chcesz kupić drugiej używki? Statystycznie rzecz biorąc to powinieneś mieć już spokój.

dla mnie te ceny to kosmos, w swoim czasie miałem problem ze skrzynią i skończyło się to w okolicach 1100 zł, wtedy byłe już tak wkurzony, że za 6500 znalazłem nową skrzynię

a co robili w Twojej skrzyni za 1100zł?
20 litrowa bańka Esso do tej skrzyni kosztuje 400zł.

20 l nie było potrzebne:)
Rozebranie skrzyni, wymiana filtru oleju, czyszczenie skrzyni, wymiana tarczy od któregoś biegu, nie pamiętam, który to był, jakieś uszczelki. Ogólnie skrzynia miała problem z obiegiem oleju i to była przyczyna wchodzenia w tryb awaryjny.

Tyle wpakowałeś w autko to nie ma sensu go sprzedawać bo możesz się wepchać w jeszcze gorszy koszmar :)

20 l nie było potrzebne:)
Rozebranie skrzyni, wymiana filtru oleju, czyszczenie skrzyni, wymiana tarczy od któregoś biegu, nie pamiętam, który to był, jakieś uszczelki. Ogólnie skrzynia miała problem z obiegiem oleju i to była przyczyna wchodzenia w tryb awaryjny.
Wiem,że aż tyle nie trzeba. 10 wystarcza. Mi bardziej opłacało się kupić20l, niż po litrze uzbierać 10 litrów :).
Sporo ludzi decyduje się na kompletny remont skrzyni automatycznej, aby nie wracać do tego. ze skrzyni praktycznie zostaje tylko stara obudowa. :)

Po sprawdzeniu skrzyni serwis stwierdził, że skrzynia jest w dobrym stanie i nie jest wymagana kapitalka, olej mieli oni więc zapłaciłem za tyle ile wlali do skrzyni, mechanik, który mi robił auto, stwierdził, że olej był w kiepskiej kondycji i do tego auto musiało długo stać co spowodowało, że był za mały przepływ oleju i stąd problem z grzaniem się skrzyni i tryb awaryjny

Podpinam sie do tematu

Załóżmy, że trafia mis ie klient ktory nie orientuje sie w cenach alf.

Moja bella 2.0ts

zawiecha przod tlucze sie.
klima nie nabita
oprocz tego wszystko sprawne
zero rdzy
przebieg wg licznika 198tys
czarna perla zadbana
brak sladow wypadkowej przeszlosci tzn gdy puszcze kierownice to jedzie prosciutko
pod spodem nie ma sladow spawow czy tez innych niepokojacych
wersja bez skory z jasnym wnetrzem lekko porysowany tunel srodkowy
do tego dorzucam kpl opon letnich bo zimowych nie posiadam. silnik chodzi bez zarzutów rowno i cichutko
i nie zalozona kompletna instalacje gazowa BRC Sequent24 wraz z butlo z homologacja do 2017r
cena jaka mnie bedzie satysfakcjonowala to 7700

myslicie ze da rade gdy wywiesze ogloszenie na szybie za 8100, planuje wyjazdy na autogielde no i moze otomoto.pl

Podpinam sie do tematu

Załóżmy, że trafia mis ie klient ktory nie orientuje sie w cenach alf.

Moja bella 2.0ts

zawiecha przod tlucze sie.
klima nie nabita
oprocz tego wszystko sprawne
zero rdzy
przebieg wg licznika 198tys
czarna perla zadbana
brak sladow wypadkowej przeszlosci tzn gdy puszcze kierownice to jedzie prosciutko
pod spodem nie ma sladow spawow czy tez innych niepokojacych
wersja bez skory z jasnym wnetrzem lekko porysowany tunel srodkowy
do tego dorzucam kpl opon letnich bo zimowych nie posiadam. silnik chodzi bez zarzutów rowno i cichutko
i nie zalozona kompletna instalacje gazowa BRC Sequent24 wraz z butlo z homologacja do 2017r
cena jaka mnie bedzie satysfakcjonowala to 7700

myslicie ze da rade gdy wywiesze ogloszenie na szybie za 8100, planuje wyjazdy na autogielde no i moze otomoto.pl
A który to rocznik ?

Amortyzatory
Powrót