Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Jak podłączyć fotel elektryczny w domu?

tomek0502
    Gość

Domyślnie Jak podłączyć fotel elektryczny w domu?

Witam mam fotel od alfy 166 pełna elektryka i moje pytanie do czego jest on podłączony w aucie nie wiem jak to się nazywa a potrzebuje tego aby podłączyć go w domu dlatego zwracam sie do was z pytaniem co to jest dokładna potrzebuję nazwę tego modułu żeby wiedzieć co kupić

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

No jak to do czego podłączony, do prundu na 12V . Żadnego specjalnego modułu tam nie widziałem tylko panel sterowania i silniczki, no chyba że masz wersję z pamięcią ustawień to faktycznie jest do tego jakiś dodatkowy moduł...

tomek0502
    Gość

Domyślnie

no tak tylko ze tam jest jakieś 8 kabli może wiecej i jeśli podłącze to do prądu to fotel cały czas chodzi mam tez pamieć tylko to jest mi zbędne myslałem nad jakimś modułem do którego podłącze te wszystkie kable i wtedy pod 12 v

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

U mnie nie ma pamięci więc pewnie jest prościej. Jeśli dobrze pamiętam to u mnie z podłogi wychodzą kabelki do poduchy (żółta otulina) i do zasilania, a i jeszcze chyba idzie coś do czujnika zapięcia pasów. Ten kabel od zasilania jest też nieźle później zmieszany z wiązką od podgrzewania fotela. To tak z pamięci, musiałbym tam zajrzeć żeby potwierdzić. Ale tak zasadniczo to chyba zasilanie całego fotela (w sensie sterowania) to powinno być jedno 12V, reszta się dzieje w tym bocznym panelu, zapodaje zasilanie na odpowiednie silniczki od sterowania.

tomek0502
    Gość

Domyślnie

tez mam ten zółty od poduchy tylko jak to zrobić zeby dziala przyciski od sterowania bo jak podłacze pod 12 v to wszystko dziala tylko ze musze na krótko kablem podłanczac do danego silniczka dlatego poszukuje jakiegoś modułu albo jakiejś kostki

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

Hmmm... A masz to?
    http://allegro.pl/panel-sterownia-fo...856247726.html
    Ten boczny panel sterowania, u mnie do tego dochodzi zasilanie, a z tego idą kabelki już do poszczególnych silniczków. Zresztą widać nawet na tej fotce z aukcji główny kabelek z zasilaniem (ten najdłuższy) i kostki do podłączenia silniczków i innych gratów.

tomek0502
    Gość

Domyślnie

mam ale u mnie to tak wygląda i te kabelki gdy podlacze do pradu fotel sie rusza http://imageshack.us/photo/my-images/850/dsc0813n.jpg/

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

No to podejrzewam że te kostki się wpina do modułu pamięci i dopiero do sterowania, ale to niech się wypowie ktoś kto ma/widział fotel z pamięcią . Ja tylko wróżę bo sam mam bez pamięci i u mnie jest jakoś prościej.

tomek0502
    Gość

Domyślnie

To będzie ktoś pomocny i poda mi jak nazywa się ten moduł albo jak to chociaż wygląda

swr
    Gość

Domyślnie

a wie ktos moze jak wydemontowac wlacznik do odgrzewania fotela bo mi nie laczy ??