• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Przejściówka katalizatora - gdzie kupić?

Zonkil

ZBANOWANY
Auto
mgsexGD
Czy wie ktoś może gdzie można dostać przejściówkę z 2'óch rur od kolektorów a jedną rurę katalizatora???
Nowe/używane obojętne mi to, byle w dobrym stanie...
Chodzi o część zaznaczoną na czerwono
kat.jpg

Czekam na jakieś bardziej optymistyczne wypowiedzi...

Witam,
ten kołnierz łączący dwie rury wydechów z głowic jest integralną częścią katalizatora w wersji przed 2000 po 2000 roku też jest kołnierz podobny do tego na zdjęciu gdyż są dwa dodatkowe katalizatory.
Zapytać się na szrocie gdzie mają AR166 2.5 lub 3.0 na części i kupić sam uszkodzony katalizator.
Inna opcja to dorobić taki kołnierz z odpowiednimi wieszakami i rurami, moim zdaniem prawie każdy warsztat zajmujący się naprawami wydechów dorobi odpowiedni.

potwierdzam wypowiedź kolegi powyżej, nie kupisz tego osobno, odcinanie ze starego kata nie polecam, lepiej dorobić u fachowców

Aha... no mój jest pogryziony przez rdzę i dlatego szukam nowego...
A ten co mam w sumie z tego co widzę to był wycięty właśnie z kata i jakoś połączony z rurą...

No dobrze, a jeśli ktoś mi tworzy coś takiego nowego, to czy są jakieś wytyczne dotyczące umiejscowienia sondy lambda? chodzi mi o głębokość i odległość od tej przejściówki...

---------- Post added at 19:59 ---------- Previous post was at 19:17 ----------

A może ktoś by dysponował zdjęciem jak to ma wyglądać i pod jakim kątem mają być ustawione metalowe części z otworami na śruby do przykręcenia do kata??? czy może na tych łącznikach elastycznych są one obrotowe jak na tłumiku środkowym???

Zrobiłem zdjęcie jak to wygląda u mnie... w sumie nie jest w złym stanie, fakt, przydałoby się to trochę odnowić i tak chyba zrobię jak nie znajdę innej opcji...

37377-przejsciowka_katalizatora_gdzie_kupic-redukcja1.jpg
37378-przejsciowka_katalizatora_gdzie_kupic-redukcja2.jpg

Jednak nadal szukam opcji, żeby zrobić to nowe...
Z tego co zauważyłem, to mocowania śrub od strony łączników są obrotowe :)

Załączniki

• redukcja1.jpg
    redukcja1.jpg
    48.9 KB · Wyświetleń: 951
  • redukcja2.jpg
    redukcja2.jpg
    46.1 KB · Wyświetleń: 621
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót