Gdzie szukać sondy lambda? V6

• Autor wątku Autor wątku yago_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

yago_

Nowy
Auto
jest: alfa 156 jtd 8V 2002r, fiat uno 1,4 1997r była: alfa 166 3,0 V6 24V 2001r
Witam.
Jak w temacie, poszukuje informacji na temat sondy 2 w moim aucie tzn w którym miejscu sie ona znajduje i najlepiej na jaka ją wymienic??
Epera żadnego dziłającego niemoge znaleźć a w katalogu Boscha jest albo sonda regulacyjna albo diagnostyczna i niewiem która to ta co szukam. Jak ktos ma numer tej sondy to bede wdzięczny :D

masz 4 sondy lambda w swoim aucie jesli jest z 2001roku. po 2 sztuki na strone. 1 wkrecona w kata na gorze(regulacyjna) i 2 za katalizatorem (diagnostyczna) na dole i tak samo po drugiej stronie glowicy. w gre wchodzi tylko bosch moim zdaniem

Ostatnią edycję dokonał moderator:
to jesli szwankuje mi sonda nr 2 to która to bedzie?? i czy te dwie regulacyjne są takie same?? i tak samo z tymi diagnostycznymi, czy obydwie są takie same??
pozdro

EDIT:
w katalogu Boscha znalazłem że regulacyjne mozna zastapic uniwersalną diagnostyczna i tak samo regulacyjnymi, tylko teraz sonda nr 2 to regulacyjna czy diagnostyczna??

Ostatnia edycja:
jestem po wymianie wszystkich sond polecam magnetti marelli są po ok 180 zł cztero kablowe 18woltowe kupiłem i wymieniałem w aso po 40 tys. brak jakichkolwiek oznak zużycia . sonda nr 1 od strony chłodnicy nr 2 od strony grodzi (wredne dojście) te dwie następne tak jakbyś liczył 1 2 3 4. sondy są ze specjalnymi skówkami ponieważ tych kabli nie da się lutować warto zakupić termokurczliwą obwolutę z klejem w tedy nic nie będzie się działo

Witam, odkopię trochę temat, u siebie mam jedną sondę co do której mam podejrzenie, że się nadaję do wymiany...jaka sonda szła fabrycznie w oryginale ....Boscha? Dzięki za odpowiedź :)

Bosch, ale są też sondy z dłuższym przewodem do zarobienia taniej, też Boscha.

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź :)...pytam bo zanim ją wymienię chcę ją jeszcze podpiąć pod kompa i zobaczyć jak pracuje...w jakich wartościach powinna pracować?

Amortyzatory
Powrót